Son Dakika: Bursa'da tek motorlu bir uçak düştü: 2 kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberi... Bursa'da merkez Osmangazi ilçesi'nde Yunuseli Havaalanı'na yakın bir bölgede eğitim uçağı evlerin arasına düştü. Bursa Valisi, uçaktaki pilot ve öğrenci pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 25.04.2022 15:23 GÜNCELLEME 25.04.2022 16:49
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Bursa Yunuseli Havaalanı yakınında tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 pilot yaşamını yitirdi.

Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta, evlerin arasına tek motorlu eğitim uçağı düştü, uçağın düşmesiyle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yangını kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışmasına başladı.

BURSA'DA SOKAĞA UÇAK DÜŞTÜ

Olay yerine 20 itfaiye aracı ve ambulanslar sevk edildi. Olay yerinden gelen son dakika görüntülerinde uçağın düştüğü mahallede bulunan vatandaşların korku içinde kaçıştığı görüldü.

Bursa'da tek motorlu bir uçak düştü!

Bölgeden gelen ilk fotoğraflarda mahalleyi yangın dumanı kapladığı görüldü.

BURSA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yunuseli Havaalanı'ndan eğitim amaçlı kalkan TC-UTT T2002JF model 2002 eğitim uçağının muhtemelen teknik bir sebeple düştüğünü söyledi.

Canbolat, "Park halindeki araçların üstüne düşüyor. Düşmeyle birlikte yangın başlıyor. Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok." dedi.

BAŞSAVCILIK ARAŞTIRIYOR

Olay yerinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan Vali Canbolat, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Canbolat, üzücü bir olay yaşandığını dile getirerek, "Muhtemelen teknik sebeplerle eve çarparak aşağı indi. Burada iki ev ve iki araç zarar gördü. Konu, Başsavcılığımızca her yönüyle araştırılacak." diye konuştu.

BAKAN KOCA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bursa merkeze bağlı Bağlarbaşı mahallesinde bir eğitim uçağının düşmesi sonucunda, uçakta bulunan 2 pilot hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Allah böyle acılar göstermesin." açıklamasında bulundu.

BAŞKAN AKTAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, TGRT Haber’de uçağın düşmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Kaza binaya çarpma sonucu meydana geldi. Kaza 15:05’te meydana geliyor, 15:06’da ihbar geliyor, ekipler en hızlı şekilde olay yerine ulaşıyor. Bir ev zarar gördü, 2 araç hasarlı duruma geldi. Pilotun kullandığı uçak eğitim uçağı ve tek motorlu. Yakında eğitim uçakları için kullanılan Yunuseli havalimanı var, muhtemelen havalimanına gitmek istiyordu. Şirketten bir açıklama daha gelmedi

GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI 

Bölgede evi bulunan Mustafa Yıldız ise alt katta ikamet ettiğini, patlama sesi duyunca balkona çıktığını aktardı.

Önce bir aracın direğe çarptığını düşündüğünü bildiren Yıldız, şunları anlattı:

"Alev alev yanıyordu. Komşuya sordum, uçağın düştüğünü söyledi. Oradaki bir evin çatısına düşüp alev aldıktan sonra sokaktaki araçların üzerine inmiş. Park halindeki bir servis aracı vardı, yanıyordu. İnsanlar koşuşturmaya başladı. Her tarafı dumanlar sardı. Canlı varsa kurtarırız belki diye baktılar ama patlamalar art arda gelince korkup geri çekildiler."

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 26
  • Gırıngaleli 71 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin bundan 30 sene evvel de Kırıkkale de bir eve uçak düşmüştü çok kötü bir olay ondada maalesef pilot feci bir şekilde ölmüştü
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Pilot Eğitimi verilecek yer şehir merkezlerinden uzak olması gerekmez MİYDİ?En basitinden otomobil eğitimi için bile kısmende olsa şehir dışı şartı koşulmuşken Uçaklarla eğitimde Koskoca Konya ovası Kayseri gibi güzel ve her türlü eğitime müsait şehrimiz varken Adanada kocaman ova varken ve niceleri neden sehir merkezlerinde eğitim verilir anlamıyoruz.Illa masum 3 5 çocuğumuz annesi babası mi ölmeli karar almak için.Ayrica hiç bir uçak kolay kolay teknik nedenlerle düşmez cunki kontak yapmadan tüm bakımları yapılır.Geneli acemi pilot hatasından dolayı kontrolü kaybetmesinden dolayı düşer.Bunu önceden düşünmek gerekirdi.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eyĺesin sehadetlerini kabul etsin. Sehitler oldukça vatan sağ olur. Mevlam ailelerine sabır versin.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Çift motorlu olsa bu sefer rüzgardan şundan bundan düştü diyecekler.Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Egeliden 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bir yerinizden uydurmayın..Dünya da üretilmiş TEK MOTORLU olan SİVİL veya SAVAŞ binlerce uçak VAR. Mesela F_16 tek motorludur..Tek motorlu bu, ben binmem diyen bir PİLOTUN olduğunu bir düşünsenize yahu ,ne komik olurdu,sizin gibi ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'