Bayramda hangi kurumlar açık? AVM, Noter, PTT Kargo; hastane, eczane çalışıyor mu? Kaça kadar…

Ramazan Bayramı ile beraber çoğu kurum ve iş merkezi izne çıktı. Peki, AVM’ler, Noterler, PTT Kargo şubeleri, hastaneler ve eczaneler bu süreçte çalışacak mı? Aile ziyaretlerini tamamlayan bireyler için alternatif mekânlardan biri de Alışveriş Merkezleri. Ülkemizdeki çoğu şehirde bulunan bu mekânlar, tek çatı altında onlarca aktiviteyi barındırmasından ötürü bir nevi cazibe merkezi konumunda. Bu sebeple, Bayram tatilinde AVM’lerin açık olup olmadığı araştırılıyor. AVM dışında, Noter; PTT Kargo, hastane ve eczanelerin durumu da araştırılıyor. İşte, Bayramda açık olan kurumlar…

Bayramda hangi kurumlar açık? AVM, Noter, PTT Kargo; hastane, eczane çalışıyor mu? Kaça kadar…
Bayramda hangi kurumlar açık? AVM, Noter, PTT Kargo; hastane, eczane çalışıyor mu? Kaça kadar…
GİRİŞ 02.05.2022 10:13 GÜNCELLEME 02.05.2022 10:14

Mübarek 3 ayların sonuncusu, Ramazan-ı Şerif’in vedasıyla beraber yurt genelinde Ramazan Bayramı kutlanıyor. Ülkede 3 günlük resmi izin yapılacakken, bu süreçte hangi kurumların çalışacağı da çoğu kişi tarafından merak ediliyor. Yeni güne Bayram namazı ile başlayıp; aile sofrasında buluşan vatandaşlar, soluğu akraba ziyaretlerinde aldı. Bu ziyaretler de tamamlanır tamamlanmaz bu kez alternatif vakit geçirilebilecek yer ve mekânlar gözden geçirilir hale geldi. Peki, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği; hatta doğrudan alışveriş yaptığı AVM’ler bugün çalışacak mı? Alışveriş Merkezleri dışında, noter daireleri, PTT Kargo şubeleri; hastaneler ve eczanelerin çalışma durumu da merak edilenler arasında. İşte, Ramazan Bayramı boyunca faaliyetlerine devam edecek kurumlar…

AVM’ler Bayramda Açık Mı?

AVM Yönetimlerinden yapılan açıklamalar doğrultusunda, ülkemizdeki çoğu Alışveriş Merkezi ve benzeri kurumlarda saat 13.00’ten (2 Mayıs Pazartesi) itibaren hizmet verileceği bilgisine ulaşıldı. 2 Mayıs Pazartesi günü bu çalışma programı uygulanacakken, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günleri normal takvime geri dönülecek.

AVM açık mı

Yani, Salı günüyle beraber AVM’ler sabah saat 10.00’da kapılarını açıp; akşam 22.00 itibariyle kepenk indirecek. Pazartesi günü de 13.00-22.00 aralığında mesai yapılacak. Her AVM Yönetiminin farklı karar alabileceği gerçeği de göz önünde bulundurularak; ziyaret etmek istediğiniz kurumun müşteri temsilciliğiyle irtibata geçebilirsiniz.

Bayramda Nereler Kapalı?

Ramazan Bayramı boyunca tüm devlet kurumları (Hastane, karakol, itfaiye vb. hayati önem taşıyan kurumlar hariç) ; bazı özel firmalar kapalı olacak. Bunun haricinde, noterler; PTT kargo ve çoğu özel kargo şirketi de 3 gün süreyle hizmet vermeyecek.

PTT kargo açık mı?

Yine de bayram süresince belli başlı taşımacılık firmalarının faaliyetlerini sürdüreceğini belirtmekte fayda var. Hastanelerle eşgüdümlü hareket eden eczaneler, bu süreçte nöbetleşe sistemiyle vatandaşa hizmet verecek. Nöbetçi eczane bilgisine Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet adresinden ulaşabilirsiniz. Bunun haricinde, size en yakın olan eczanenin internetteki çalışma takvimini de inceleyebilirsiniz.

3 Günlük İzin Boyunca Faaliyetlerine Devam Eden Kurumlar

Her yılın ilk Dini Bayramı olarak da geçen Ramazan Bayramı esnasında hayati önem taşıyan kurumlar çalışmaya devam edecek. Lakin asgari kapasite (Acil) ile faaliyetler sürdürülecek.

Açık kurumlar

Bu bağlamda, hastaneler; eczaneler, itfaiyeler; karakollar ve benzeri kamu kurumları ile özel işletmeler hizmet verecek. Poliklinikler ve Sağlık Ocakları kapalı olacak. Hayati önem taşıyan kurumların dışında, marketler, kafe ve restoranlar, envai çeşit özel işletmeler de işletmecinin takdiriyle açık veya kapalı olacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den dünyanın en büyük ikinci rezervi için Çin ile işbirliği kararı
Sessizliğini bozdu: Yunanistan'dan döner dönmez Fatih Terim'den 'Denizbank' hamlesi