Kiracı Şikayet Hattı ne zaman açılacak! Ev Sahipleri Devletin Kara Listesine Alınacak!

Kiracı Şikayet Hattı eliyor. Fahiş kira artışları ile karşı karşıya kalan kiracıları korumak ve kiracıların kanuni hakları konusunda bilgilendirme yapmak için Kiracı Koruma Hattı'nın devreye alınması planlanıyor. Yeni düzenleme ile ev sahipleri incelenecek ve kanunsuz uygulama tespit edilmesi halinde devletin kara listesine alınacak.

Kiracı Şikayet Hattı ne zaman açılacak! Ev Sahipleri Devletin Kara Listesine Alınacak!
Kiracı Şikayet Hattı ne zaman açılacak! Ev Sahipleri Devletin Kara Listesine Alınacak!
GİRİŞ 27.05.2022 15:07 GÜNCELLEME 27.05.2022 15:08

Kiracı şikayet hattı kuruluyor. Hükümetin fahiş kira artışlarına karşı kiracıları korumak için başlattığı çalışma kapsamında Kiracı Şikayet Hattı'nın kurulması üzerinde de görüşmeler yapıldığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ile Ticaret Bakanlığı'ndan ilgili bürokratların katılımıyla. gerçekleşen 2 saatlik zirve sonrasında kiracıların sorunlarının tespiti ve denetiminin gerçekleştirilebilmesi için Kiracı Şikayet Hattı'nın devreye alınabileceği belirtildi. 

Kiracı Şikayet Hattı Kiracıların Sorunlarını Çözüm Getirecek!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) tarafından hat tahsis edilerek kurulması planlanan Kiracı Şikayet Hattı üzerinden kiracıların kanuni hakları konusunda bilgilendirme gerçekleştirecek. Ayrıca hat üzerinden kiracılar ev sahiplerini kanun dışı uygulanmaya çalışılan uygulamalara karşı şikayette bulunabilecek.

Şikayet Hattı Ne Zaman Kurulacak?

Şikayet Hattının ne zaman kurulacağına ilişki henüz kesin bir tarih bulunmuyor. Lakin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve bürokratlar arasında görüşmelerin sürdüğü hattın, iki haftalık bir çalışmanın ardından Kabine Toplantısı'nda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşüne sunulacağı öğrenildi.
Şikat edilesi halinde ev sahibi hakkında inceleme başlatılacak. 

Gelir İdaresi Başkanlığı Geriye Dönük Vergi Tahsil Edecek?

İhbar edilen ev sahipleri incelemeye alınacak. İnceleme sonucundan eğer ev sahipleri Gelir İdaresi Başkanlığı'na kira geliri beyannamesinde bulunmadığı tespit edilirse, geriye dönük vergi tahsil edilecek.

Ev Sahibi Kara Liseye Alınacak!

Yapılan ihbarlar neticesinde incelemeye alınan ev sahiplerinin kiracısına kanunsuz uygulamalarda bulunduğu tespit edilirse ev sahibi devletin kara listesine alınacak. Akabinde Söz konusu kişilerin gayrimenkulleri ve içerisinde bulunan kiracıları, aboneliklerin kimler üzerine olduğu gibi bilgiler sürekli olarak takip edilerek, bu kişilerin bir daha mağduriyetlere sebebiyet vermesinin önüne geçilecek.

Kiracı Şikayet Hattı E -Devlet'te Taşınacak!

Kiracı Şikayet Hattı'nın yanı sıra şikayet mekanizması gerekli çalışmaların tamamlanması ile birlikte E-Devlet platformu üzerine de taşınacak. Ev sahiplerinin kanunsuz uygulamaları platform üzerinden yetkililere bildirilebilecek.

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü