İŞKUR lise mezunu ve KPSS 60 puan ile 200 personel alımı yapacak! Başvuru detaylar neler?

İŞKUR Genel Müdürlüğü KPSS 60 puan ile sözleşmeli personel alım ilanı yayınladı. Başvuruları online olarak toplamaya başlayan kurum, en az lise mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacak. İşte başvuru ekranı...

İŞKUR lise mezunu ve KPSS 60 puan ile 200 personel alımı yapacak! Başvuru detaylar neler?
İŞKUR lise mezunu ve KPSS 60 puan ile 200 personel alımı yapacak! Başvuru detaylar neler?
GİRİŞ 28.05.2022 09:19 GÜNCELLEME 28.05.2022 09:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca 111 koruma ve güvenlik görevlisi ile 89 destek personeli (aşçı, temizlik görevlisi) olmak üzere toplam 200 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. En az lise mezunu adaylar arasından istihdam sağlayacağını açıklayan kurum yine en az KPSS 60 puan şartı arıyor. İşte başvuru tarihi ve şartlarına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Son Başvuru Ne Zaman?

İŞKUR personel alımı başvuruları 25 Mayıs 2022 tarihinde başladı. Adaylar 3 Haziran 2022 tarihine kadar e-Devlet üzerinden “Türkiye İş Kurumu   - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresinden başvurularını online olarak tamamlayabilecek.

BAŞVURU EKRANI

Başvuru Şartları neler?

I. Genel Şartlar

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak. 
2. Arşiv Araştırmasının olumlu sonuçlanmış olması.
3. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak,  

II. Özel Şartlar ve Açıklamalar

A) Koruma ve Güvenlik Personeli

1. Lise ve dengi okul mezunu olmak.
2. 2020 KPSS (B) grubu sınavından P94 puan türünde en az 60 puan almış olmak.
3. Son başvuru tarihinde, belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında süresi dolmamış silahlı veya silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak. Silahlı/Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartını ibraz edemeyenlerin atama işlemleri gerçekleştirilmeyecektir. (Not: Silahlı/Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı veya Silahlı/Silahsız Özel Güvenlik Elemanı Sertifikasının tam ve okunaklı bir şekilde ön ve arka yüzlerinin ikisini birden Kariyer Kapısına yüklenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)
4. 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak.
5. Erkek Koruma ve Güvenlik Görevlisinin boyunun 170 cm'den,  Kadın Koruma ve Güvenlik Görevlisinin boyunun ise 160 cm'den kısa olmaması, kilosunun ise cm cinsinden boy uzunluğunun son 2 rakamından 15 den fazla, 13 den az olmaması gerekmektedir. (Örneğin boy uzunluğu 170 cm ise kilosu en fazla 70+15=85 kg ve en az 70-13=57 kg olmalıdır.)
6. Gece ve gündüz iç-dış mekânda vardiyalı sistemde ve her türlü hava şartlarında çalışmaya engel durumu olmamak ve bu şartlarda çalışmayı kabul etmek. 

B) Destek Personeli 

Aşçı:     

1. Lise ve dengi okulların aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak.
2. 2020 KPSS(B) grubu sınavından P94 puan türünde en az 60 puan almış olmak.
3. En az 3 yıl deneyime sahip olmak. (Bu deneyimi meslek kodunu gösterir SGK hizmet dökümünün Kariyer Kapısına yüklenmesi gerekmektedir.)

Temizlik Görevlisi: 

1. Lise ve dengi okul mezunu olmak.
2. 2020 KPSS(B) grubu sınavından P94 puan türünde en az 60 puan almış olmak.
3. İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek.     

RESMİ İLAN METNİ   

Ahmet Özcan . Haber7.com - SEO
Haber 7 - Ahmet Özcan .
YORUMLAR 2
  • güvenlik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir de kilo şartı koyuyor.Manken seçecek ya.Yahu 110 kilo olup da judo ve aikido bilenler var.Hepsini yere çalar.Polislere bak.Kilodan ne haldeler.Ama görevlerini yapıyorlar.
    Cevapla
  • fahri inan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gencecik insanları atıl bir meslek olan güvenlik görevlisi diye heba ediliyor. korudukları kurumlara pekte etkin bir koruma yapmıyorlar yazık...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi