Son Dakika: Pınar Gültekin davasında tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesi davasında tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı. Sanık hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezası 23 yıla düşürülmüştü.

GİRİŞ 25.06.2022 13:27 GÜNCELLEME 25.06.2022 14:01
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Pınar Gültekin cinayeti davasında, katile haksiz tahrik indirimi uygulanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Konu kamuoyu kadar siyasetin de gündemine yerleşti. 

Sanık hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezası 'haksız tahrik indirimi' ile 23 yıla düşürülmüştü. Karar kesinleşirse sanık Cemal Metin Avcı 14.5 yıl hapis yatacak. 

''CANAVARCA HİSLE HAREKET ETMEDİ''

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tartışmalı kararına ilişkin gerekçesini açıkladı. Mahkeme, TCK'nın 107 maddesinde düzenlenen 'şantaj suçunu' işaret etti. 

Gerekçeli kararda sanığın canavarca hisle hareket etmediği, delilleri yok etmek amacıyla yakma eylemini gerçekleştirdiği vurgulanıyor.

Bakan Yanık’tan Pınar Gültekin açıklaması: Kabul etmemiz mümkün değilBakan Yanık’tan Pınar Gültekin açıklaması: Kabul etmemiz mümkün değil

Pınar'ın ailesine 'davadan vazgeç' diyen CHP'liyi unutan Kılıçdaroğlu: Katil az ceza aldıPınar'ın ailesine "davadan vazgeç" diyen CHP'liyi unutan Kılıçdaroğlu: Katil az ceza aldı

Pınar Gültekin kararı istinaf mahkemesine taşınacakPınar Gültekin kararı istinaf mahkemesine taşınacak

Son Dakika: Pınar Gültekin davasında karar açıklandıSon Dakika: Pınar Gültekin davasında karar açıklandı

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 141
  • Charlie meleği 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada herkes kit bilgisi ile yorum yapmış kendimce mahkeme kurup karar vermiş. Siz karar verecek kapasite olsaydiniz burada yorum yazmazdiniz. Bilmiyorsunuz öğrenin okuyun araştırın.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaptiginizin kimse farkida degil.inkar edende savunanda
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    İyide yakma eylemi delil karartmak için olsada sanık öldürme eyleminde hangi hislerle hareket etti. Bu dava Pınar Gültekin'in öldürülmesi davası mı, yoksa maktülün delillerinin yok edilmesi davası mı bir açıklasanız. Şantaj ve haksız tahrik indirimi verilen sanık şantaja maruz kaldığı eylemleri icra etmiş ama. Hemde maktül ile gerçekleştirmiş. Şantaja konu eylemde fiilen yeralmış, haksız tahrik nasıl oluyor.
    Cevapla
  • AL SANA KARAR... 1 yıl önce Şikayet Et
    KARAR YANLIŞ.AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI OLMALIYDI.(Kamu VİCDANI)
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    devletin hakimlerini savcılarını itham etmekten vazgeçin.dosyayı ne siz görebilşyorsunuz.nede ben.yargı bunun için var.kıtlık zamanı hırsıza az ceza verilir.İndirim adaletin ta kendisidir.Selametle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor