Diyarbakır anneleri bu bayramı da gözleri yolda geçiriyor

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, 2019'da başladıkları evlat nöbetindeki 6'ncı bayrama da buruk girdi. Aileler, gözyaşları arasında evlatlarına çağrıda bulunarak bayramlarını kutladı.

GİRİŞ 09.07.2022 16:20 GÜNCELLEME 09.07.2022 16:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. 303 ailenin dönüşümlü olarak sürdürdüğü nöbette, 1041'inci güne girildi. Bugüne kadar 37 aile, çocuklarına kavuştu. Aileler, nöbetlerindeki 6'ncı bayramlarına da evlatları olmadan girmenin üzüntüsünü yaşıyor.

"İÇİMİZ BURUK..."

2019'da 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için eylemini sürdüren Celil Bektaş, 3 yıldır evladından ayrı bayram geçirmenin üzüntüsü yaşadığını belirterek, "Diyecek kelime bulamıyorum. İçimiz buruk, evlatlarımız yok. Evlatlarımız olmayınca bayram da yok bize. İçimiz el vermiyor. Artık yeter, bu annelerin babaların hasreti bitsin. Bütün çocuklara sesleniyorum; bakın anneleriniz, babalarınız perişan. Siz orada perişansınız, biz burada perişanız. Gelin, bu annelerin, babaların hasretleri bitsin" dedi.

Diyarbakır annelerinden ikisi daha evlatlarına kavuştuDiyarbakır annelerinden ikisi daha evlatlarına kavuştu

EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNEDEN KIZINA ÇAĞRI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 5 yıl önce 12 yaşındayken kaçırılan kızı Özlem için evlat nöbeti tutan Vahide Çiftçi de "Kızım ne olur, geri dön. Bugün bayram ama çok zor geçiyor. 5 yıldır bayramlarım sensiz geçiyor. Ne olur gel, bu bayram beraber olalım" diye konuştu. 

HDP için oy isteyen CHP'ye aşiretlerden net cevapHDP için oy isteyen CHP'ye aşiretlerden net cevap

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Ramo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ana Babalara kör olan hdp ve ona koltuk değneği olan chp , ip , SP , DP , deva p ,gelecek partisi ve bunlara oy verenler yatacak yeriniz yok hiç birinizin .
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Evlat beklemek zordur....
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    En az diyarbakır anne ler kadar kader mahkumlarınında annelerinin eşlrinin ve çocuklarının da gözleri yolda kaldı .tabiki taciz tecevüz ve devlete kasteden ler haric
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyan ey ademoglu gafletten verme destek sıra sanada helir menfaat bitince
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah annelerin göz yaşı pkk teröristlerini ve onu destekleyenleri boğar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!