FETÖ'nün şer yuvalarından binlerce öğrenciyi kurtardı

FETÖ, eğitimi bir silah gibi kullandı. Dünyanın dört bir tarafında kurduğu okulları tüm kirli işlerinde paravan olarak kullandı. Türkiye Maarif Vakfı, on binlerce genci FETÖ'nün elinden, sözde okullarından kurtardı.

FETÖ'nün şer yuvalarından binlerce öğrenciyi kurtardı
FETÖ'nün şer yuvalarından binlerce öğrenciyi kurtardı
GİRİŞ 15.07.2022 22:00 GÜNCELLEME 15.07.2022 22:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

FETÖ yüz binlerce öğrenciyi eğitim yalanı ile kandırdı. Avrupa, ABD, Afrika, Asya ve Balkanlar'da eğitim kisvesi altında şer yuvaları kurdu.

Türkiye ise FETÖ'nün bu planına karşı Maarif Vakfını devreye soktu. Etkin şekilde sürdürülen mücadele başarılı sonuçlar verdi.

OKULLAR FETÖ'DEN TEMİZLENDİ

Maarif Vakfı, onlarca ülkede binlerce genci örgütün elinden kurtardı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, "FETÖ iltisaklı okullar konusunda Türkiye'nin uyarısı üzerine pek çok devlet aktif tedbirler aldı. Bunların içerisinde kapatanlar var, devletleştirenler var. Bir kısmı da doğrudan Türkiye Maarif Vakfı’na devretti" dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, 20 ülkenin FETÖ okullarını tamamen Türkiye'ye devrettiğini söyledi. Birçok ülke ile temasların sürdüğünü kaydetti.

49 ÜLKEDE 428 OKUL AÇILDI

Akgün, "Türkiye Maarif Vakfı, halihazırda 49 ülkede 428 okul ve 50 bin öğrencisiyle uluslararası bir eğitim kurumu olarak faaliyetlerine devam ediyor. Bu 49 ülkenin 20'sindeki okullar FETÖ okulu olup da Maarif Vakfına devredilen okullar. 428 okulun da 234'ü FETÖ iltisaklı olup da bize devredilen okullar" sözleriyle örgütün elinden alınan okulları açıkladı.

Afrika ülkelerinden çoğunda Ankara'nın çağrısı hızlı karşılık buldu. Somali'de ilk mezunlar verildi. Balkanlarda yeni okullar hizmete girdi. Arnavutluk'ta bu başarı, bir üniversite açılarak taçlandırıldı. Avrupa ve ABD'de ise farklı bir strateji izlendi.

3 BİN MEZUN TÜRKİYE'DE!

Maarif Vakfı, Türkiye'de üniversite okumak isteyen öğrencilere de ışık tutuyor. Bu okullardan mezun olan 3 bin öğrenci öğrenimlerine Türkiye'de devam ediyor.

Türkiye Maarif Vakfı, dünya çapında bir kurum olma yolunda ilerliyor. 2023 hedefi ise BM üyesi ülkelerin en az yarısında Türkiye Maarif Vakfı okulu açmak.

KAYNAK: TRT HABER
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • ersin 586042 1 yıl önce Şikayet Et
    bu öğrencilerin bedenlerini kurtarmış olabilirsiniz ama onların ruhu zaten satılmıstı
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz maalesef yeterli yurt yapamadı. Bİnlerce genç bu CIA köpeği FETÖ nün eline terk edildi. Suçlu ararken yelpazeyi geniş tutun.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk halkı bu vahim yapılanmayı biliyor olsaydı şöyle yalvarırlardı; "bizi bu adalet, askeriye, tıp, eğitimdeki yapılanmadan kurtaracak biri varsa, onu ebediyyen başımıza seçeriz"... Recep Tayyip Erdoğan 'ın hiçbir icraati olmasa, sadece bu milleti ve vatanı, bu korkunç örgütlenmeden kurtarması yeter... Bugüne kadar gelen tüm başbakanlar boyun eğdi, cesaret dahi edemedi.
    Cevapla
  • Biz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bit gibi olmasinlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!