Marmaris'te yerleşim yerine çok yakın noktada orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, 7 helikopter ve 5 uçakla havadan ve karadan müdahale sonrası kontrol altına alındı.

GİRİŞ 29.07.2022 16:17 GÜNCELLEME 29.07.2022 20:32
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildi. 

İçmeler Turunç mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Şiddetli rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangına, ilk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahaleye başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

Alınan son bilgiye göre, yangın kontrol altına alındı.

Sahil Güvenlik unsurları tarafından helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölge deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

OTEL ÖNCEDEN TAHLİYE EDİLDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada yangının sıçradığı otelin önceden tahliye edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Bölgede çıkan orman yangınından etkilenen bir otelde konaklayanlar tahliye edilmiş olup, yaralı bulunmamaktadır. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve 112 ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz"

KAYNAK: AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselciler Türkiye'de Hdpkk'yı etkin bir şekilde kullanarak Yangın çıkarıyor...ve Zillet ittifakıda bu yangınları çok iyi biliyor..destek oluyor.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    siz istediğiniz kadar söndürün bili getes yani küresel deccal aileler uydularla ve güzel ülkemin içindeki uşakları ile yakıyorlar, yangını çıkaranı olay yerinde yakaladığın zaman o yangının içine atacaksın ibreti alem olsun,,
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Otelin etrafı neden temiz tutulmaz...Yangının sürekli çıktığı bölgede yangın hidrantı ve yeteri kadar su yokmudur.Hep önlem alınmaması felaket getiriyor.Yangından korunma yönetmeliği neden uygulanmaz.Hep ihmal...
    Cevapla
  • Osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Antalyayi bilmiyenler var Istanbul kadar yüzölcümü ormanlarla kapli Devlet hangi yeri kontrol etsin bildende konusuyor bilmiyende konusuyor
    Cevapla
  • yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    10 gün önce bu oteldeydim senenin 9 ayı yurt diger aylar otel olarak kullanılıyor. daha önceden otele 50 metre kala her şey yanmış çok sıcak ve çamlık bir yer sadece şunu söyleyeyim turizim otelcilik okuyan ögrenciler kesinlikle bu üniversiteye göndermesinler sıkıntılı bir yer anlayan anlamıştır umarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!