Evcil hayvanlara çip zorunluluğu

Evcil hayvanları sokağa terk edilmekten kurtaracak mikroçip uygulaması zorunlu hale geldi. Hayvanseverlerin köpekleri ve kedileri için ise 2022 yılı sonuna kadar süreleri bulunuyor.

Evcil hayvanlara çip zorunluluğu
Evcil hayvanlara çip zorunluluğu
GİRİŞ 13.08.2022 15:49 GÜNCELLEME 13.08.2022 16:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Evde bakılan hayvanları kayıt altına alacak mikroçip uygulaması başladı. Evcil hayvanlar, mikroçip sayesinde sahibinin kimlik ve adres bilgileriyle eşleştiriliyor.

Evcil hayvanların vücuduna enjekte edilecek mikroçip sayesinde sahibinin kimlik bilgilerine kolayca ulaşılabilecek, bu uygulamayı yapmayan hayvan sahiplerine para cezası uygulanacak. Veteriner Hekim Erhan Gökdağ, uygulamanın nasıl olacağını anlattı.

"İçinde radyo frekans yayan bir cihaz. Basit bir şekilde enjeksiyon tarzında, yani bir operasyon değil. Normal aşı uygulamasından hiçbir farkı yok aslında. Hayvanın ya sırt bölgesine ya da boynun sol bölgesine, tercihen kulağa yakın bölgeye uygulanıyor."

ÇİP TAKTIRMAYAN HAYVAN SAHİPLERİNE 10 BİN LİRA CEZA

Gökdağ, uygulamanın önemini ise "Bir, hastalıkları ve aşılarının takibi açısından büyük bir öneme sahip. İkinci önemli konu, sahipsiz sokak hayvanlarının sayısının azaltılmasına yönelik bir çalışma bu aslında" sözleriyle anlattı.

Evde bakılan köpekler ve kediler için 2022 sonuna kadar süre bulunuyor.

Çip taktırmayan hayvan sahiplerine ise 10 bin lira para cezası uygulanacak.

KAYNAK: TRT HABER
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    önce hayvanlara çip takılacak. deney olarak başlanacak. sonra ise yaşlılara ve çocuklara çip takılmaya başlanacak. daha sonra ise herkese çip takılıp ( ki bunu mrna aşıları , gdo ile yapmaya başladılar ) a'dan z'ye kontrol edebilecekler. kişi hakkında herşeyi öğrenebilekler. zaten bunun ilk adımı sosyal medya ikinci adımı ise e-nabız gibi kişinin sağlık durumu hakkındaki bilgileri internete yüklemeleriyle oldu. deccaliyet sistemi işliyor. deccal'in herkes hakkında bilgi sahibi olmasının ve kendini tanrı gibi görmesinin ilk adımları bunlar olsa gerek.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık. İnsan çiplemenin ilk adımı bu. Gerekçe komik. Hayvanını sokağa bırakacak olan eline alır bir bistürü çipi çıkarır. Deri altı zaten. Ve herkes terini de bilir.
    Cevapla
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    hayvanlarla başlar , sonra insanlara sıra gelir..... inşallah yanılırım...
    Cevapla
  • cenker 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir sonraki aşama insanlara takmak mi? Yoksa coktan başladiniz mi ? Mrna ;)
    Cevapla
  • Engin kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim takiyor bu çipi para verecekmişiz.Ben neden evdeki kedime çip taktıracağım? Devlet sapiklara tecavuzculere çip takmalıdır.Kedime çip taktirmam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek