15 Temmuz Derneği’nden vefat eden Gazi Mehmet Alpaslan’ın ailesine ziyaret

15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ve dernek psikologları geçtiğimiz günler de vefat eden 15 Temmuz Gazisi Mehmet Alpaslan’ın Gaziantep’te yaşayan ailesini ziyaret etti.

15 Temmuz Derneği’nden vefat eden Gazi Mehmet Alpaslan’ın ailesine ziyaret
15 Temmuz Derneği’nden vefat eden Gazi Mehmet Alpaslan’ın ailesine ziyaret
GİRİŞ 15.08.2022 17:34 GÜNCELLEME 15.08.2022 17:34

Alpaslan ailesine taziyelerini ileten İsmail Hakkı Turunç, 15 Temmuz’da şehit ve gazi olan tüm vatandaşların büyük bir makama ulaştıklarını kaydetti. İslam inancında bu makamların önemine değinen Turunç, “O gece meydanlara inenler bu vatanı esaretten kurtardılar. Hepsine minnettarız. Mehmet kardeşimiz de gazi olmakla kalmadı, 6 yıl boyunca bitkisel hayatta yaşam mücadelesi verdi. Çektiği acıların ecrini elbette ahirette alacaktır. Makam-ı ali olsun. Allah sizlere sabır versin” dedi. Anne Yeter Alpaslan ise yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını dile getirerek 15 Temmuz Derneği’ne teşekkür etti.

15 Temmuz Gazisi Mehmet Alpaslan’ın Gaziantep’te yaşayan ailesine ziyaret

NE OLDU?

Mehmet Alpaslan henüz 17 yaşındayken 16 Temmuz 2016 akşamı Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda nöbetteydi. Bulunduğu yerde bayılarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde yorgun bir merminin kafasına isabet ettiği ve beynindeki sinir damarlarının yandığı ortaya çıktı. 7 ay yoğun bakımda kalan Gazi Mehmet Alpaslan, daha sonra eve gönderildi. Alpaslan ailesi 6 yıl boyunca bitkisel hayatta olan Mehmet’e baktı. Hayatı ev ile hastane arasında geçen gazi, 8 Ağustos 2022’de vefat etti.

Asel Sema Uğurlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Asel Sema Uğurlu
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada