Gaziantep Karkamış'taki camilerden gece yarısı anons: Bakan Soylu'dan ilk açıklama

Bakan Soylu, G.Antep’te camilerden uyarı anonsuna ilişkin, "Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış" dedi

GİRİŞ 17.08.2022 04:02 GÜNCELLEME 17.08.2022 04:03
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG, Gaziantep'in Karkamış ilçesine 4 havan mermisi attı. Fırat Nehri'nin doğusundaki terör örgütünün işgali altında bulunan bölgelerden ateşlenen 4 havan mermisi, Karkamış ilçesindeki boş alanlara isabet etti.

Güvenlik güçleri, bölgeyi güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Belediye ekipleri de anonslarla vatandaşlara, toplu halde bir arada bulunmamaları ve sınır hattına yaklaşmamaları uyarısında bulundu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı sosyal medya paylaşımında, Karkamış ilçesine terör örgütü tarafından havan mermisi atıldığını belirterek, "Ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Saldırıya misliyle karşılık verilmiştir." ifadelerini kullandı.

CEZALANDIRMA ATIŞLARI YAPILDI

Saldırının ardından ateş destek vasıtalarıyla meşru müdafaa kapsamında cezalandırma atışları gerçekleştirildi.

Atışların ardından Gaziantep'in Karkamış ilçesinin doğusunda yer alan Aynularap'ın batısındaki bazı terör örgütü mensuplarının yerleştiği bölgelerden dumanlar yükselmeye başladı.

Bölgenin TSK unsurlarınca ateş altına alınmasıyla bazı terör hedeflerinden de alevler yükseldi. Terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Aynularap, Fırat Nehri'nin doğusunda yer alıyor.

CAMİDEN ANONS: BİRAZDAN PKK'YA OPERASYON DÜZENLENECEK

Bu gece saatlerinde ise Karkamış'ta flaş bir gelişme yaşandı. Bölgedeki camilerden "Kahraman Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK'ya operasyon düzenleyecektir." anonsu yapılırken vatandaşlardan evlerinden çıkmamaları istendi.

Bakan Soylu: "Maksadını aşmış bir ilan yapılmış"

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA

Bakan Soylu, Gölcük'te deprem şehitlerini anma etkinliğinin ardından bir gazetecinin Gaziantep'te camilerden yapılan anonslara ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum."

VALİ GÜL: SORUMLU KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILMIŞTIR

Vali Gül, operasyon başlayacağına dair açıklamaların yer aldığı cami anons videolarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Konunun incelendiğini bildiren Gül, "Karkamış'ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı gibi bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır." ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yaşanan gelişmelerin ardından Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Doğan, "Kıymetli hemşehrilerim Karkamış'ta duyulan sesler sizleri telaşlandırmasın, güvenlik güçlerimizin kontrollü müdahalesidir. Zorunlu olmadıkça lütfen evlerinizden çıkmayın." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberin bu kadar yankı bulmasını ben de anlayamayanlardanım. Operasyon zamanlarında top sesleri zaten yerleşim yerlerinden duyuluyor o bölgede. Bu seferki de biraz büyük çaplı anlaşılan. Ayrıca anonslar sırasında zaten operasyon çoktan başlamıştır emin olun .
    Cevapla
  • Gakko 1 yıl önce Şikayet Et
    Soruşturma açmaya gerek yok. Camii hocaları bu anons ile terör örgütüne psikolojik olarak korku vermiş, Kahraman Türk Ordusunun operasyonu duyan teröristler muhtemelen oradan kaçmışlardır.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    sanki o kamu görevlileri kafasına göre bunları yapıyor, valinin haberi olmadan böyle bir duyuru da ilan da yapılmaz ama olay tepki çekince hemen kamu görevlilerine soruşturma
    Cevapla
  • Huzur 1 yıl önce Şikayet Et
    Minareden seslenen din görevlilerini de rahat bırakın. Onların amacı da elbette kimsenin burnunun kanamamasini sağlamaktır.
    Cevapla
  • Sosyal 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınır köylerimizin, köylülerimizin huzurunu bozmaya yönelik taciz atışlarına izin vermeyelim. Kafasını kaldıranin kafası kopsun. Vurup vurup sığınaklarina fareler gibi dönüp keyif catmasinlar. Adımızı duyunca dizleri titresin, nefesleri kesilsin. Kuzey'e kafalarını bile çevirip bakmasınlar Allah'sizlar! Kâfire yoldaşlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'