Okullar açılıyor, iyilik zili çalıyor! Yetim Vakfı’ndan kırtasiye kampanyası

Yetim Vakfı, okulların açılmasına sayılı günler kala Kırtasiye Destek Çalışması başlattı. Okullar Açılıyor İyilik Zili Çalıyor sloganıyla yola çıkılan kampanya kapsamında 24 ülkeden çocuğun kırtasiye ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Okullar açılıyor, iyilik zili çalıyor! Yetim Vakfı’ndan kırtasiye kampanyası
Okullar açılıyor, iyilik zili çalıyor! Yetim Vakfı’ndan kırtasiye kampanyası
GİRİŞ 18.08.2022 17:29 GÜNCELLEME 18.08.2022 17:29

Çocuklar uzun bir yaz tatilinin ardından yeniden okullarıyla buluşmanın heyecanını yaşarken, bu telaşı başka çocukların da yaşaması için çalışan Yetim Vakfı, “Okullar Açılıyor, İyilik Zili Çalıyor” sloganıyla bir kampanya başlattı. Kırtasiye destek çalışmasıyla 24 ülkedeki binlerce çocuğun yüzü güldürmeye hazırlanan Yetim Vakfı, Kırtasiye Destek Çalışmasıyla yetim çocukları kuşatarak onları yeni bir eğitim dönemine hazırlayacak. 12 Eylül’de başlayacak olan 2022-2023 Eğitim Yılı öncesinde kampanya için tüm hazırlıklar tamamlandı.

MUTLU BİR BAŞLANGIÇ OLSUN

Yetim Vakfı, 2022 yılı Kırtasiye Destek Çalışması kapsamında Türkiye ile birlikte dünyanın 24 ayrı ülkesinde kampanya başlattı. Bu çerçevede hayırsever bağışçıların destekleriyle yetim çocuklara mutlu bir okul başlangıcı yaptırabilmek için kolları sıvadı. Çalışmada çanta, kalemlik, kurşunkalem, tükenmez kalem, çeşitli derslere uygun defterler, boya kalemleri, sulu boya ve pastel boya, silgi, kalemtıraş, cetvel ve kitaplardan oluşan kırtasiye ve eğitim destek setleri yetim çocuklara ulaştırılacak.

AFRİKA, ASYA, BALKANLAR

Kampanya süresince yetim ve öksüz çocuklar, yetimhane, yetim aile yerleşkeleri ve kimsesiz çocukların bulunduğu yurtlar ve evler ile sosyal yetimlerin bulunduğu ülke ve bölgelerde dağıtım çalışmaları gerçekleştirilecek. Afrika’da Burkina Faso, Çad, Libya, Mali, Sudan, Togo, Tunus; Balkanlar’da Arnavutluk, Bosna-Hersek; Güney ve Güneydoğu Asya’da Bangladeş, Bangladeş/Arakan Mülteci kampları, Filipinler/Moro, Nepal, Pakistan, Sri Lanka;

Kafkasya’da Azerbaycan; Ortadoğu’da Filistin, Irak, İran, Lübnan, Lübnan/Filistin Mülteci kampları, Suriye, Yemen ve Türkiye olmak üzere toplam 24 ülke kırtasiye malzemesi desteği sunulacak ülkeler arasında bulunuyor.

YETİM ÇOCUKLAR TABLOSU BELİRLİYOR

Proje yapılacak ülkelerin belirlenmesinde özel veriler kullanılıyor ve yöntem titizlikle uygulanıyor. Ülkelerin belirlenmesindeki en önemli etkeni ise ülkedeki yetim çocuklar tablosu oluşturuyor. Çalışmalarda dünya yetim nüfusunun önemli bir kısmını barındıran ve son dönem istatistiklerine göre dünyadaki her üç yetimden ikisinin bulunduğu Afrika kıtası öne çıkıyor. Afrika’yı yoksulluk ve doğal afetlerin yaşandığı Güneydoğu Asya ile savaş, kaos ve potansiyel kriz bölgeleri olmaları nedeniyle Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya takip ediyor.

HAYIRSEVERLER NASIL DESTEK OLABİLİR?

"Bir çocuğun sırtındaki çanta, elindeki kalem, yüzündeki mutluluk da benden olsun" derseniz, 300 TL ile bir set ya da EĞITIM yazıp 9868e göndererek 10 TL bağışlayabilirsiniz.

Asel Sema Uğurlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Asel Sema Uğurlu
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'