Silivri'de iki polise bıçaklı saldırı! Soylu'dan açıklama

Silivri'de kaymakamlık binası önünde bıçaklı bir saldırgan iki polisi yaraladı. Saldırgan bacağından vurularak yakalandı. Bakan Soylu olayla ilgili, "Bildiğimiz bir tip, arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 23.08.2022 13:53 GÜNCELLEME 23.08.2022 17:39
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

İstanbul Silivri'de polisi bıçakla yaralayan zanlı silahla vurularak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Silivri Kaymakamlığı çevresinde bekleyen polis memurlarına yaklaşan bir kişi, yanında taşıdığı bıçakla saldırdı.

Polis memurlarından biri bıçakla bacağından yaralandı. Zanlı ise silahla vurularak yakalandı.

Yaralanan polis memuru ile şüpheli, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

BAKAN SOYLU: BİLDİĞİMİZ BİR TİP

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, Silivri'de polise yönelik saldırıya ilişkin olarak "Bildiğimiz bir tip, arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Silivri'de katıldığı program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu Silivri'de polise yönelik gerçekleşen saldırıya ilişkin olarak, "Bildiğimiz bir tip. Daha önce bizim Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri'nin (BÖF) iki üç sefer görüştüğü o zaman da tespit ettikleri akli dengesi yerinde olmayan, son zamanlarda da Halis Bayancuk denen bir gruba iltisak etmeye çalışan bir tip. Arkadaşlar gereğini yerine getirdiler" ifadelerini kullandı.

SALDIRGANIN SATIR ALDIĞI ANLAR KAMERADA

Saldırganın, çevredeki bir zücaciyeye gelerek satır aldığı anlar güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülere, satır aldıktan sonra kasaya gelen saldırganın parasını ödedikten sonra bir personelle konuşup, dükkandan ayrıldığı anlar yansıdı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan araştırmalar kapsamında şüphelinin Abdülkerim Satuk Buğra Dağ olduğu tespit edildi. Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dağ’ın kamuoyunda Ebu Hanzala olarak bilinen ve DEAŞ yöneticiliğinden cezaevinde bulunan Halis Bayancuk grubuna yakın olduğunu söyledi. Dağ’ın hastanedeki tedavisi devam ederken ifadesinin ise taburcu olduktan sonra alınacağı öğrenildi.

KAYNAK: AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 159
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Polisin bu tiplerin kafasına sıkmasına herkesten daha çok istiyorum. Ama polis bu tipin kafasına sıksa altılı ganyancilar kahraman ilan edip polisin idamını ister, geçmişte örnek çok.
    Cevapla
  • Özkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasil konusturacan. Arkasinda kim var. Once konusyur sonra idam.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    polis ayagina ates edior ya vuramasayadi ne olurdu ya, karsilik olarak anlindan vurmali
    Cevapla
  • guney 1 yıl önce Şikayet Et
    polislerimizin atış talimlerini arttırmak lazım kötü nişancılar yine kafa yerine bacaktan vurmuşlar.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Poliste elbise altı çelik yelek neden verilmiyor maliyeti mi çok şok silahı neden verilmiyor kalp pili mi etkiliyor kalp pili olan nasıl polise mukavemet ediyor çelik yelek veya gerekli tedbir alınmadan şehid olanda yetkililerde vebali vardir
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yazık. Öldürülmeliydi. Kısasa kısas.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor-Gaziantep FK! CANLI
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...