Kadir Şeker'in dosyası yeniden Yargıtay'a gönderildi

Konya’da, ölümüne sebep olduğu Özgür Duran'ın aile avukatları tarafından Kadir Şeker'in tahliyesine yönelik itiraz talebi Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca reddedilmesi üzerine her iki tarafın avukatları Yargıtay'a başvurdu.

GİRİŞ 06.09.2022 20:30 GÜNCELLEME 06.09.2022 20:30
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Konya’da 5 Şubat 2020 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’ndan geçen Kadir Şeker, Ayşe Dırla’ya şiddet uygulayan Özgür Duran’a müdahale etmek isterken Duran’ı bıçaklayarak ölümüne sebep oldu ve tutuklandı. Yerel mahkeme, Kadir Şeker’e "Haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 15 yıl hapis cezası verirken, bu cezayı indirimle 12 yıl 6 aya düşürdü. Verilen bu karara yapılan itirazın ardından dosya İstinaf Mahkemesi’ne gönderildi.



Yapılan itirazı inceleyen Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Şeker’in aldığı 12 yıl 6 ay hapis cezasını hukuka uygun buldu ve kararın temyiz edilmesi sonrasında dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyayla ilgili olarak yapılan temyiz incelemesini tamamladı. Daire, Kadir Şeker’in cezasını fazla bularak bozdu. Kadir Şeker’in dosyası Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince incelenmesinin ardından, dosyaya ilişkin duruşma 5 Temmuz 2022 Salı günü yapıldı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kadir Şeker'in cezası 10 yıl 10 aya düşürülürken, tutukluluğunun devam etmesine karar verildi. Kadir Şeker’in avukatları ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığının itirazlarını kabul eden Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı görüşerek, dosyayı karara bağlayarak Kadir Şeker'in adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verdi.

Kadir Şeker'in tahliye edilmesine Duran ailesinin avukatları 4. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundu. Kadir Şeker'in tekrar tutuklanmasına yönelik yapılan talep Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca reddedildi. Bu kararın ardından Duran ailesinin avukatları Kadir Şeker hakkında verilen cezanın az olduğunu ve yeniden tutuklanması gerektiğini gerekçe göstererek Yargıtay'a başvurdu. Kadir Şeker'in avukatları da, kendilerine verilen cezanın fazla olduğunu savunarak, dosyanın yeniden incelenmesi için Yargıtay'a başvuruda bulundu.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Ruhi 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsaniyetlik yapayım derken...
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu genç kardeşimizin hiç bir suçu yok neden içerde yatsın ki
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani içeri tekrar girse ölen kişi geri mi gelecek. Neyin itirazı bu? yazık, Kader de ne varsa göreceğiz. yapacak bir şey yok. Ölene Allah rahmet eylesin. Sizde artık bunu kabullenin.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu devirde kimseye karışmayacaksin kim ne yapıyor sa yapsın öldürüyor mu dövüyor mu bu devletin askeri polisi var gerekeni yapsinlar ben karışmam döner arkamı giderim başımı başkası için belaya sokmaya değmez.
    Cevapla
  • Necati 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim önümde bir kadını veya kızı dövseler öldürdüler İnanın karışmam sırf Kadir şekerin başına gelen yüzünden. Polis'ide aramam çünki kim aradı kim şikayet etti karşı tarafa bildiriyorlar.yani en iyisi kafanı çevirip yoluna devam edeceksin.
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Gercekten cok dogru soyluyorsun bu ülkede bizim hakim savcilar dogru karar veremedigi icin kesinlikle dikkat edecen boyle konulara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Bahçeli ile görüşecek
Belçika Başbakanı Alexander De Croo duyurdu... AB'de İsrail'e karşı büyük darbe hazırlığı