"Atatürkçülük" kisvesiyle ecdad ve kutsallar hedefte... CHP'nin "İzmir" sinsiliği

CHP'li Tunç Soyer'in işgalci Yunan'a tek kelime etmeden Atatürkçülük kisvesi altında Osmanlı'yı "hain" ilan edip inançlı kesime ayar vermeye çalışması temsil ettiği zihniyet için ne bir ilk ne de son.

GİRİŞ 13.09.2022 12:56 GÜNCELLEME 13.09.2022 13:13
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun yüzüncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Osmanlı'yı hedef alarak “Gaflet ve ihanet içindeydiler” diyerek skandal bir açıklamada bulundu.

Soyer, dün de katıldığı Halk TV'deki canlı yayında ecdadımıza  "hırsızlar, haramiler" diyerek iyice nefretini kusmaktan geri kalmadı.

"ECDADA SÖVDÜREN KÖKSÜZLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada kirli algı operasyonuna tepki göstererek "Her şeyden önce biz tarihi son bir asra hapsedilemeyecek kadar büyük bir milletiz. Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, size kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun, zaferlerinizle, kültürünüzle her zaman iftihar edin." ifadelerini kullanmıştı.

ZAMAN İÇİNDE NÜKSEDEN KİRLİ ZİHNİYETİN İZDÜŞÜMÜ

Geçtiğimiz günlerde de Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar 2 ayrı köşe yazısında eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "İzmir'in kurtuluşunda tek kurşun atmadık" dediği iftirasını atarak İzmir üzerinden muhafazakar kesim üzerinde çirkin bir algı oluşturma gayretine girişmişti. Seçimler yaklaşırken kutuplaştırarak ve inançlı kesimi töhmet altında tutma girişimleri kişi ve mekan değişerek nüksediyor. 

Tunç Soyer'in 'İzmir bayrağı ayrı olsun' sözlerine çığ gibi tepkilerTunç Soyer'in 'İzmir bayrağı ayrı olsun' sözlerine çığ gibi tepkiler

CHP'Lİ SOYER: İZMİR'İN AYRI BAYRAĞI VE PARA BİRİMİ OLSUN

CHP'li Soyer 2020 yılında katıldığı bir video konferans görüşmesinde, 'İzmir'in ayrı bir bayrağı olsun, ayrı bir para birimi olsun' gibi projeleri olduğunu söylemişti

CHP'Lİ VEKİL: İZMİR TÜRKİYE'DEN AYRILSIN AB'YE GİRSİN

Daha önce "Kur'an CHP' için tehlikeli" diyen CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit Kasım 2016'da da Batı hayranı hasta zihniyetini "İzmir" ve "çağdaşlık" maskesi kullanarak çok ileri gitmiş İzmirlilerin gerekirse Türkiye'den ayrılarak Avrupa'ya girmeye hazır olduğunu şu sözlerle ifade etmişti:

Cumhurbaşkanı, Başbakan kafa tutuyor, Dışişleri kafa tutuyor. 'Avrupa Birliği'ni istemiyoruz' diyorlar. 57 yıl bu kapıda bekledik. AB'ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa'ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır.

CHP'li Hüsnü Bozkurt: Kur'an CHP için tehlikeliCHP'li Hüsnü Bozkurt: Kur'an CHP için tehlikeli

CHP’Lİ ESKİ VEKİL HÜSNÜ BOZKURT: EVET ÇIKSA BİLE DEVLETİ SİZE YÖNETTİRMEYİZ

CHP'li vekil Hüsnü Bozkurt CHP'nin kanalı Halk Tv'de katıldığı programda 2017 "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"ne geçiş referandumu hakkında "Siz hiçbir şekilde bu devleti bu milleti yönetemeyeceksiniz! İzin vermeyeceğiz! Siz kimsiniz!" sözleriyle millet iradesini hiçe saymış bu vatana ihanete yine Atatürk ve İzmir'i alet ederek "16 Nisan'da %60-65 Hayır çıkacak. Ama evet çıksa bile yine Samsun'dan çıkarız ve sizi İzmir'den denize dökeriz! Ortalığı yıkarız ama yine de Devleti yönetmenize izin vermeyiz!" sözleriyle tehdit etmişti.

"GAFLET VE DALALET VE HATTA HIYANET İÇİNDE BULUNABİLİRLER"

Sözde Atatürk'ün partisi olmakla övünen, uzun yıllardır bu vatanın kutsallarını hakir gören, halkın iradesiyle iktidara gelmiş hükümeti devirmek adına bu topraklara karşı hangi güç varsa onunla kol kola giren CHP, ana muhalefet olarak Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde geçen "Memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler." sözünden kendine ders çıkartır mı? "Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler." sözü adeta iktidar hevesindeki Kılıçdaoğlu CHP'sini anlatmıyor mu?

Bakan Soylu paylaştı: Ses ver Kılıçdaroğlu?Bakan Soylu paylaştı: Ses ver Kılıçdaroğlu?

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 114
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sizi kahrıperişan eylesin
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'i Türkiye'den ayırıp Yunanistan'a bağlayalım demek istiyorlar. Rum Kanları çekiyor işte.
    Cevapla
  • Sekizo Loji 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir egenin en kalitesiz yaşam kalitesi en düşük şehridir. Seks olmasa liman olmasa barları olmasa izmir hiçtir. Cuma akşamları otobandaki yoğunluk ve acele her şeyi anlatır.
    Cevapla
  • Abd 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözlerin sahiplerine diyeceğim yok lakin bu sözlerin battığı rahatsız ettiği ve demokrasi ifade özgürlüğü adına bişey yapamayan bizlerin seçtiği temsilciler ne zaman bizim anladığımız dilden bunlara ayarı verecekler
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    Siyer seferihisarı ,iyi yönetmenden İzmir'e belediye baş.k oldu,Seferihisar halkı siyer-i sevmez,Kocaoğlu daha iyi yönetiyordu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı