Türk yardım kurumları ulaştı! Burundi'nin Cibitoke bölgesinde ilk yardım

Türk yardım kurumlarının Afrika'ya yardım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın en yoksul ülkesi Burundi'nin Cibitoke bölgesinde ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek, giysi, ayni ve nakdi yardım dağıtımı gerçekleştirildi.

Türk yardım kurumları ulaştı! Burundi'nin Cibitoke bölgesinde ilk yardım
Türk yardım kurumları ulaştı! Burundi'nin Cibitoke bölgesinde ilk yardım
GİRİŞ 11.12.2022 23:50 GÜNCELLEME 11.12.2022 23:50

Hem Türkiye’de hem Avrupa’da faaliyet gösteren Türk yardım örgütleri Afrika’nın her yerinde.

Burundi nüfusunun yaklaşık %65’i yoksulluk sınırında yaşamaktadır. Her 2 çocuktan sadece 1’i okula gidebilmektedir. Her 35.000 kişiye 1 doktor düşen ülkede  100 haneden sadece 2’si elektriğe ulaşabilmektedir.

Burundi zengin maden yataklarına sahip bir ülke.Nikel, uranyum, nadir oksitler, bataklık kömürü, kobalt, bakır, platin, vanadyum, işlenebilir topraklar, hidro enerji en başta gelen maden yatakları arasında.Tarım da ise kahve, pamuk, çay, mısır, patates, muz, süt, manyok, darı, sığır eti en fazla üretilen ürünler arasında. Tüm bu zenginlikler yaşanan yoksulluğun önüne geçememiş.



Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetimeli Derneği gönüllü Nizamettin Aygan, Afrika ile ilgili çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Aygan, "Afrka'nın geri kalmış bölgelerinin kalkınmasını önemsiyoruz. Bunun için ayni ve nakdi yardımlar, kalkınma projeleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Burundi Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri. İnsanların mağduriyetlerinin giderilmesi için hayırseverlerin yardımlarını buralara ulaştırıyoruz. Yetimlere yönelik özel çalışmalarımız var. Bugünde destekçilerimizin verdiği yardımları sahada ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Burundi'de faaliyet gösteren yerel yardım kuruluşu görevlisi Bilal Şemsettin Cibitoke bölgesinde ilk defa yardım kuruluşlarının buralara ulaştığını, bununda bir Türk yardım kurumunun olduğunu söyleyerek bu yardımların kendileri için hayati önem taşıdığını söyledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası