İstanbul'a kar düştü! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar! Dondurucu soğuk ve kar yağışı...

İstanbul ve Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan soğuk hava ile birlikte bazı bölgelerde kar yağışı da etkili oldu. Meteoroloji soğuk hava ve kar yağışı konusunda çok sayıda il için uyarıda bulundu.

GİRİŞ 20.12.2022 07:11 GÜNCELLEME 20.12.2022 09:13
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İstanbul'da son günlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle beraber bugün saat 00.30 sıralarında İstanbul'da mevsimin ilk kar yağışı Silivri'ye yağdı. Silivri'nin bazı mahallelerinde başlayan kar yağışı ilçe geneline yayılmaya devam ediyor.

Diğer yandan Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi, çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artması bekleniyor.

FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; bugün ve yarın, Marmara ve Ege'nin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

10 İL İÇİN "SARI" ALARM VERİLDİ

Yarın İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Manisa için "sarı" alarm verildi.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR VAR

Soğuk havayla birlikte Marmara'nın doğusunun yüksek kesimleri, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Akdeniz'in yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor.

KAR UYARISI

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre yarın, Orta ve Doğu Akdeniz'in yüksek kesimleri (1250 metre ve üzeri rakımlı) ile Konya, Karaman ve Niğde'nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Karın 21 Aralık Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Karın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulu bilmem de norvec de bayram var bes cm kar var arabalar yollarda otobusler ayni rezalet para gidecek diye yola tuz bile atmiyorlar
    Cevapla
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevsimin ilk soğuk hava dalgaları öncü yağışlar olarak tanımlayabiliriz yerel mevzi yağış geçişleri görülebilir kar olsun yağmur zemheriye yeni giriş yapmaktayız güzel yağışlı süreç bekliyorum kış ve ilkbahar hatta kışın marta bazı yörelerimizde Mayıs ayına dahi sarkması sözkonusu olabilir tabiki kar yağışıda önemli inşallah yeterli düzeyde gerçekleşir ülkemizde özellikle 2023 yazının etkili geçeceğini tahminediyorum yağışlar önemli bu konuda hayırlısı olsun.
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba bu sefer imamoğlu ne yapacak bu seferde cumhurbaşkanlığı için ankara ya gider istanbulu unutur
    Cevapla
  • Rumuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Oynaya oynaya c başkanı yaptınız ve adami
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulu zaten unutmuş arada geliyor görünüp tekrar gezip tatil yapıyor
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullu kardeşlerim... ekremi bulun, bağlayın, kaçırmayın...... tatile gitmesin
    Cevapla
  • Sarayburnu 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam sarayburnu fatihlerinin havasi denize girmek isteyen varsa bekleriz Adres İstanbul sarayburnu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu