Erzurum Valisi Okay Memiş: Güç odaklarının emrinde değiliz

Erzurum Valisi Memiş, hakkındaki sosyal medya eleştirileri ile ilgili, "30 yıllık meslek hayatımızı bir esnaf ziyaretindeki kareyle yok mu edeceğiz? Biz vatandaşın, fakirin fukaranın emrindeyiz, güç odaklarının emrinde değiliz" dedi.

GİRİŞ 21.01.2023 22:43 GÜNCELLEME 22.01.2023 01:47
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Erzurum Valisi Okay Memiş, kendisinin bulunduğu bir fotoğraf karesi hakkında sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Vali Memiş, Palandöken'deki bir otelde düzenlenen programda, gazetecilere, Türk, Kürt, Sünni, Alevi, sağcı, solcu ayırımı yapmadığını ve herkese eşit mesafede olduğunu söyledi.

"NE SÖYLESEK BAŞKA YERE ÇEKİLECEK"

Memiş'in açıklamaları şöyle:

"Buna mukabil bir şeyi dertleşme babında sizlerle paylaşmak istiyorum. Kaç gündür televizyonlarda izliyorsunuz. Bir fotoğraf karesi yüzünden bendenizi özellikle linç eden kampanya yürütülüyor. Bu kadar adaletsizlik olur mu? Tek bir fotoğraf, saniyelik fotoğraf karesinden. Şaşkınlık içerisindeyim. 30 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey ile karşılaşmadım. Bu nedir ya, bu nasıl bir seviyesizliktir? Bir şey de söyleyemiyoruz. Ne söylesek başka yere çekilecek ama bu yaptıklarımızı ve hizmetlerimizi sizlere özellikle anlattım."

"İNSANIN SABRINI ZORLUYORLAR"

Memiş, bir fotoğraf karesiyle linç edildiğini vurgulayarak, "Nasıl adaletli insanlarsınız, bu nasıl adalet ve gazetecilik, nasıl bir siyaset anlayışı? Devlet adamlığını biz sizden mi öğreneceğiz? 30 yıllık meslek hayatımızı bir esnaf ziyaretindeki kareyle yok mu edeceğiz? Biz vatandaşın, fakirin fukaranın emrindeyiz, güç odaklarının emrinde değiliz, hiçbir zaman da olmadık. Yani insanın sabrını zorluyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Saniyelik bir kare ile günlerdir üstümüze geliyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl adalet anlayışı." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Vali siyaset yapmamışki kendisine yapılan linç'e karşı savunmuş önücü haberi okuyun sayın manşet okuyucuları sonra yorum yapın hatta yapmayın siz
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Derler bakanım derler,
    Cevapla
  • Erzurum 1 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntı yok sayın valim. herşey belli beyan açık.Erzurum size güveniyor.
    Cevapla
  • Algı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız değilsiniz sevgili valim bir hatanızı bulamadıkları için böyle yükleniyorlar hemen isveç büyükelciliğine falan gidin ya da teröristlere destek veren bir sanatçı ile poz verin bakın sizi dünyanın en namuslu en sempatik adamı yaparlar bunlar böyle
    Cevapla
  • İkiyüzlülere 1 yıl önce Şikayet Et
    Vali muhtemelen basit bir ziyaret sade bir konuşma olarak düşündü ama öküzün altında buzağı arayan muhalefet için bu önemli değil hiçbir şey bulamazlarsa bile gözünün üzerine kaşın var diye eleştirebilirlerdi onlar önce bunamış genel başkanlarını eleştirsinler geçen nerede olduğunu bilemiyordu ama hiç eleştirdiklerini görmedim iki yüzlüler tabii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"