Annesini taciz edeni döverek öldürmüştü, cezası belli oldu!

Ankara'da, annesini taciz ettiği iddiasıyla 60 yaşındaki Ramazan Dörtdaş'ı darp ederek öldüren 33 yaşındaki Yusuf Şavur, haksız tahrik hükümleri uygulanıp, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Annesini taciz edeni döverek öldürmüştü, cezası belli oldu!
Annesini taciz edeni döverek öldürmüştü, cezası belli oldu!
GİRİŞ 24.01.2023 16:05 GÜNCELLEME 24.01.2023 16:08
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Ankara'da Yusuf Şavur (33), 13 Ağustos 2022'de, Mamak ilçesi Şahintepe Mahallesi'nde Ramazan Dörtdaş'ı (60) darp ederek yaraladı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

DHA'da yer alan habere göre hastaneye kaldırılan Dörtdaş yaşamını yitirdi, gözaltına alınan Şavur ise tutuklandı.

'KASTEN ÖLDÜRMEDEN' MÜEBBET İSTENDİ

Ramazan Dörtdaş'ı, annesini taciz ettiği için öldürdüğünü söyleyen Yusuf Şavur hakkında, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

KARAR DURUŞMASINA ÇIKTI

Ankara 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Yusuf Şavur, Ramazan Dörtdaş'ın yakınları ile taraf avukatları katıldı.

HAKSIZ TAHRİK HÜKÜMLERİ UYGULANDI

Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın haksız tahrik hükümleri uygulanıp, 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti.

"BU OLAY NEDENİYLE HAYATIM MAHVOLDU"

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Yusuf Şavur, öldürme kastıyla hareket etmediğini öne sürerek, "Annemi uzaklaştırmak isterken karşılaştık. Birbirimize vurduk. Olayda ben de yaralandım. Bir anlık öfkeyle vurdum. Böyle olacağını bilseydim vurmazdım. Bu olay nedeniyle hayatım mahvoldu. Pişmanım" dedi.

SANIĞIN TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Sanık avukatı Ali Erdem de müvekkilinin öldürme kastıyla hareket ettiği yönünde delil bulunmadığını belirterek, cezanın 'neticesi sebebiyle ölüme neden olma' suçundan kurulmasını talep etti. Erdem, tutuklu kaldığı süre gözetilip, sanığın tahliyesini de talep etti.

11 YIL 8 AY HAPİS VERİLDİ

Mahkeme heyeti, haksız tahrik hükümlerini uygulayıp, 'kasten öldürme' suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdığı Yusuf Şavur'un tutukluluk halinin devamına hükmetti.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • 1 Kayseri'li 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah serbest kalır
    Cevapla
  • Cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    11 degil 21 yil ceza yese viz gelir...eskiden namus davasi oldugunda hakimler adam gibi karar verirlerdi...sikayet etsen kanun yok,cezasini kesersin suclu derler....ellerine saglik....erkek adammissin
    Cevapla
  • Gonyalı adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasaları yapanların ve uygulayanların anneleri de tacize uğrar inşallah, o zaman görürler haklı tahriki haksız tahriki. Namus beş para etmiyor artık kanunlarda yani namusuzların borusu ötüyor
    Cevapla
  • Serhad 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi buradan ahkam kesen ileri zekalılara sesleniyorum herturlu hainligiv yapıp kanunların egemenliğinden faydalanıp hala hainlik peşinde koşanların cezalandırılması gerekir.
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonucda adam ölmü$´bence ayni $ekilde öldürenin kafasina ta$ vurarak öldürmeli.Hapis caydirici olmaz..Ceza alip yatip cikip yine insan öldürenleri cok okuduk gördük..O kaa
    Cevapla
  • Hakan Belçika 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamın biri anneni taciz etse ne yapardın? Medeni bir ülkede yaşıyoruz annemi taciz etme mi derdin ? Yoksa Allah ne verdiyse dalar mıydın? Önce bu soruya cevap ver sonra böyle saçma yorumlar yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı