Alime Nine'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet

Bir ödül töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görme hayalini gerçekleştiren 88 yaşındaki Alime Yavuz, bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köyüne davet etti.

GİRİŞ 27.01.2023 09:21 GÜNCELLEME 27.01.2023 10:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2022 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni’nde, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne ödül verilirken Kenan Yavuz'un 88 yaşındaki annesi Alime Yavuz’da sahneye çıkarak hem rüyalarında gördüğü hem de hayalini kurduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştı. 21 senedir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu belirten Alime Nine, şimdiki hayalinin Cumhurbaşkanını Bayburt’taki köyde ağırlayıp Cumhurbaşkanına kete pişirmek olduğunu söyledi.
 

“21 SENEDİR CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞMEYİ ÇOK ARZU EDİYORDUM”

Duygu ve düşüncelerini ifade eden Alime Yavuz, “21 senedir Cumhurbaşkanıyla görüşmeyi çok arzu ediyordum. En son rüyamda gördüm, gerçekte de gördüm. Gördüğüm zaman hüzünlendim, ağladım. ‘Ben nereye çıktım, nereye geldim’ dedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan; yetimleri sevindirdi, ihtiyarların ve yetimlerin elinden tuttu, Allah deyip işine başladı. Cami yaptı, İmam Hatip’leri açtı, hastalara yardım etti. İlaç almak için kuyruğa girerdik ama şimdi ilaçlar eve geliyor” dedi.

“EKMEK VE KETE PİŞİRECEĞİM”

Cumhurbaşkanını Bayburt Beşpınar köyüne davet eden Alime Yavuz, “Cumhurbaşkanının köye gelmesini çok istiyorum. O’na tandır yapacağım, ekmek ve kete pişireceğim” şeklinde konuştu.

“RÜYALARINDA GÖRÜYORDU”

Annesi Alime Yavuz’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la tanışma sürecini anlatan işadamı Kenan Yavuz, “Çok arzu ettiği, hayal ettiği, rüyalarında gördüğü bir konuydu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülünü kazanınca, törenin de Cumhurbaşkanımızın riyasetinde olacağını öğrenince anneme; ‘Hazırlan seni Ankara’ya götüreceğiz, fırsat olursa Cumhurbaşkanımız da onaylarsa tanıştıracağız’ dedik. O günden beri heyecanlandı, hazırlandı. ‘Kete yapacağım, götüreceğim’ diye tutturdu ama biz keteyi oralara nasıl sokacağız, götüreceğiz dedik. Köye eve gelince orada keteyi yapar ikram edersin, daha güzel olur diye düşündük” ifadelerini kullandı.

“ANNEM, CUMHURBAŞKANIMIZIN HİZMETLERİNİ ZAMAN ZAMAN ANLATIRDI”

Alime Yavuz’un kızı Özgür Yavuz ise, “Annem, Cumhurbaşkanımızın hizmetlerini zaman zaman böyle hep anlatırdı. Biz, onu videoya alırdık: ‘Nasıl gönderelim, ulaştıralım bu övgülerini, beğenisini’ derdik ama sonunda bunları kendi ağzıyla söylemesi gerçekten büyük bir tevafuk oldu” dedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 4
  • neco 1 yıl önce Şikayet Et
    anaların duası yeter Allah başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    88 yaşındaki belkide okur yazarlığı olmayan nenemiz erdoğanın yaptıklarını takdir ediyor. ve tek tek sayıyor. ama 4 üniversite bitirmiş profosorler ve siyasetçiler erdoğan ne yaptı diyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar okumuş ve bakan körler
    Cevapla
  • Emekli/Memur 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söz ne hacet Allah razı olsun reisten inşaAlah marta memur ve emeklilere %15 seyyanen zammı unutmazlar....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze’nin merkezinde İsrail askerine keskin nişancı pususu
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak