Esenler'de iki bina mühürlendi!

Esenler'de inşaat çalışması sırasında bitişik durumdaki iki binada çatlaklar oluştu. Binalar tedbir amaçlı boşaltılıp, mühürlendi.

Esenler'de iki bina mühürlendi!
Esenler'de iki bina mühürlendi!
GİRİŞ 17.02.2023 17:40 GÜNCELLEME 17.02.2023 17:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Fatih Mahallesi 204 Sokak'ta 15 Şubat Çarşamba günü inşaat çalışması sırasında, bitişik durumdaki binalarda hasar oluştu. Binalardan birinde belirgin çatlaklar oluşması nedeniyle belediye ekipleri, iki binayı tahliye ederek, mühürledi.

Bina sakinlerinden bazıları akrabalarının yanına yerleşirken, diğerleri belediye tarafından otellere yerleştirildi. Binaların durumuyla ilgili sonuçların 20 Şubat Pazartesi günü belirleneceği öğrenildi. 

"BİNADA ÇATLAMA OLDU SONRA İKİ BİNAYI BOŞALITILAR"

Bina sakini Recep Ali Karamahmutoğlu, "Burada hafriyat alıyorlardı. Bu sırada binada çatlama oldu. Sonra gelip iki binayı da boşaltılar. Büyük hilti ile kırma işlemleri yapılıyordu, bina sallanıyordu. Arkadaşlara söyledik 'Deprem sabahı bunu yapmayın' dedik. Ancak, 'Biz ruhsat aldık, yapacağız ' dedi. Aramızda tartışma çıktı, çalışmaya devam ettiler. Sonra da bunlar yaşandı. Bir binada çatlaklar var, diğer binada bir şey gözükmüyor. 21 daire boşaltıldı, hepimiz ayrı ayrı yerlere yerleştik, perişan olduk. Belediye pazartesi günü karar vereceklerini söyledi" dedi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • altan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski çürük binalar, vatandaş şov yapacağına versin müteahhite yenilesinler, yapı yıkılırken derzde çatlaklar oluştuysa deprem olursa binalar yıkılacak müneccim olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • fuat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah askına sayın hükümet sayın meclis, denetim ve kontrol işleri belediyelerden alınmalıdır acilen hemde. biran önce bu işlem çevre sehirclik bakanlığına verilmelidir.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemizdeki butun BELEDIYELER vatandasi beklemeden hemen butun yapilari kontrol altina alip denetlesin. TÜM ÜLKEMİZDE BELEDİYELER DEN inşaat, izin, ruhsat, iskan, denetleme gibi konulari görevleri BELEDİYELERİN elinden alınsin bu bütün izinler denetlemeler ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI tarafından yapılsın. Devletimizin kurumları kontrol etsin. Lütfen lütfen 4 kat ve üzeri inşaatlari (binaları) ülkemizde yasaklansın jeoloji ve bilim adamlarimizin belirlediği raporlar dahilinde TBMM sinde KANUN ile yasalaşsin kimse 4 kat ve üzerine inşaat yapamasin, İnşaatlar bitişik nizam yapılmasın, binalarin alt kisimlari dükkan olmasin Yapilan inşaatlar 5 yilda bir kontrol edilip denetlensin.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu inşaat işlerine aklım ermedi bir apartmanın altını kazıyıp zarar verileceği açık olduğu halde neden müsade ediliyor bırakın bodrumlara artık iki kat kömmeyi
    Cevapla
  • Sadık 1 yıl önce Şikayet Et
    O bölgede binalar genelde bitişik nizam olduğu için genelde bu sorunlar yaşanıyor maalesef.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    denetlemeler belediyelerden alınmalıdır , rüşvet ile herşeyi çözen bir düzen var maalasef. DASK sigortası yapan kuruma verilmelidir.işe bak yaa müslümanız ama iş doğrumu yapılıyor diye denetleme gerekiyor.müslüman adam denetlemeye gerek kalmadan kendisi en iyi şekilde işini yapmalı ama yapmıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri