Kanser ilacı yerine su satmışlar: 5 milyon TL'lik vurgun

İstanbul'da bir hastaneden kanser ilaçları çalınması olayına ilişkin bir medikal firması sahibi, 3 sağlık teknikeri ve bir eczacı kalfası gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen ilaçların piyasa değeri 4,9 miyon lirayı aşıyor.

GİRİŞ 04.03.2023 11:58 GÜNCELLEME 04.03.2023 12:11
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İstanbul'da hastaneden kanser ilaçları çalınmasına ilişkin 5 şüpheli yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü çalışmada, bir hastanenin onkoloji bölümünde kemoterapi gören kanserli hastalar için kullanılan ilaçların hırsızlık yöntemiyle alınarak, yerine su enjekte edildiğini tespit etti.

Bazı görevlilerin, maddi değeri 10 ila 90 bin lira arasında değişen gerçek ilaçları sırt çantalarında dışarı çıkarıp eczacı ve kuryeye, yüklü miktarda para karşılığı elden teslim ettiklerini belirleyen ekipler, bir medikal firması sahibi, 3 sağlık teknikeri ve bir eczacı kalfasını suçüstü yakaladı.

222 KUTU KANSER İLACI ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin evi, araçları ve kullandıkları hastane bölümleri ile eczanedeki aramalarda, 4 bin 401 dolar, 30 euro, 20 pound, 70 bin 435 lira ile 222 kutu kanser ilacı ele geçirildi.

PİYASADA DEĞERİ 4,9 MİLYON LİRA

Operasyonda ele geçirilen ve başkaları adına reçetelendirilerek SGK Başkanlığına fatura edildiği anlaşılan kanser ilaçlarının piyasa değerine göre hesaplanan toplam kamu zararının 4 milyon 914 bin 644 lira olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin polisteki işlemleri sürüyor.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    as gitsin. Yo ooo besle içeride ağlanacak halımız işte..
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi eczaneler kapatılsın diyen var mı ? Yok çünkü onlar okumuş çocuklar suç kişiye özel ama hoca suç işlerse bütün kurumlara özel tam münafıklık alameti.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın adaleti uygulanmadığı süre bunlar kıyamet kopanakadar bitmez.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah onlata sorsun bu tür olaylar diğer illerde de eminim oluyordur detaylı araştırma yapılsın
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay be vicdana bak. Ah adalet, kılıcın kesmez olunca insanlık ölüyor işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'