İzmir esnafı CHP'ye isyan etti: Benden daha da oy alamazlar

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihi Kemeraltı Çarşısı‘nda bir türlü tamamlayamadı. Çamurun içinde kalan bölge esnafı, "Yol 3 aydır böyle. Verdiğimiz oya yazıklar olsun. Benden daha da oy alamazlar" dedi.

GİRİŞ 10.03.2023 00:12 GÜNCELLEME 10.03.2023 09:24
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediyesinin projesi kapsamında Kemeraltı'nda tüm altyapı hatları etaplar halinde yenileniyor. Çalışmaların sürdürüldüğü cadde ve sokaklarda, havanın yağışlı olduğu günlerde su birikintileri oluşuyor.

Yollardan yaya olarak geçilememesi nedeniyle esnaf iş yapamamaktan şikayet ediyor. Kemeraltı esnafından 55 yaşındaki Yılmaz Akköy, Büyükşehir Belediyesince Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi ile bağlantılı sokaklarda 4 aydır altyapı yenileme çalışmalarının yapıldığını belirtti.

"YAĞMURLU GÜNLERDE İŞYERLERİMİZİ AÇAMIYORUZ"

Çalışmaların tamamlanmaması dolayısıyla yağmurlu günlerde iş yerlerini açamaz hale geldiklerini ifade eden Akköy, şöyle konuştu:

"4-5 ay önce bir ince kazı yaptılar buraya. 'Altyapı yapacağız' dediler. Ses çıkarmadık. Ufaktan başladılar ama buranın işi bitmedi. Sorun daha da büyüdü. Yağmur yağınca çamur oldu. Çamur olunca kimse geçmiyor. Elektrik kabloları açıkta. Kimse buradan ne malını geçirir oldu, ne bir şey yapar oldu."

"BU YAŞANILAN ŞEY REZİLLİK"

Taksi şoförü Duran Demirok, "Ben taksi şoförüyüm, yoldan geçemiyorum. Bu yaşanılan şey rezillik. Bir de bizden oy isteyecekler. Arabalar yoldan geçemiyor, insanlar nasıl geçecek? Yağmur yağdığında yol bu hale geliyor, yağmur yağmadığında da toz toprak oluyor. Yetkililer bu yolu yapsın" derken, bölge esnafı Gökhan Selçuk ise, "CHP bizden oy istiyor ama nasıl oy vereceğiz? Yol 3 aydır böyle. Verdiğimiz oya yazıklar olsun. Benden daha da oy alamazlar" sözlerine yer verdi.

BİR AN ÖNCE BİTSİN

Bölgede 38 senedir esnaf olduğunu belirten Nihat Sivritepe de çalışmaların bir an önce bitmesini istediklerini vurguladı. Herkesin şikayetçi olduğunu aktaran Sivritepe, "4 aydan beri burası böyle. Çamurdan, yağmurdan perişan halde her taraf. Koskoca Kemeraltı, İzmir'in göbeği. Bu pisliğin, çamurun kalkmasını istiyoruz.

Esnaf iş yapamıyor, gelen müşteri sokaktan içeri girmiyor. Çamurdan başka bir şey yok." ifadelerini kullandı. Esnaf Halit Akgül ise "Her gün toz yutmaktan astım hastası olduk. Yani bu çile yeter artık." dedi.

YIL SONU BİTECEK

Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında bugüne kadar Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi, 852, 866, 865. sokaklar ile Veysel Çıkmazı'nda pis su, yağmur suyu, içme suyu, aydınlatma ve elektrik altyapı hatları ile yol gövde kaplamalarının tamamlandığını bildirdi.

Yolların tarihi dokuya uygun olarak granit taşla kaplanacağı belirtilirken ilk ve ikinci etap çalışmalarının yıl sonunda tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

KAYNAK: SABAH

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey güzel olacak..? Bekle ve gör..! Cözüm var aslında Sular altında kalan kemer altı sokaklarına heykel dikmek lazım. Heykelsiz olmaz..!
    Cevapla
  • Sarı çizmeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Seve seve sindire sindire göğüs gere gere sevdiniz ve desteklediniz. Şimdi de sindire sindire hazmedin. Etme bulma dünyası ne verirsen elinle o gelir seninle ne ekersen TARLANA O GELİR SOFRANA.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İzmir değişmez ideoloji meselesi ne yazıkki güzelim izmir köy den farkı yok
    Cevapla
  • konuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi oluyor siz seçtiniz ille de chp diye tutturdunuz size hizmet edecek kişileri değil sizi lafla kandıran kişilere oy verdiniz.
    Cevapla
  • Aşık dermani 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimi kime şikayet ediyorsunuz ayıp çok ayıp seçtiğiniz adamları yıllardır şikayet ediyorsunuz utanmıyorsunuz kendim ettim kendim buldum eyvah demeden düşüneceksiniz hak ediyorsunuz nede olsa Avrupa ya aday ilginiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza