Son dakika: 6 il daha afet bölgesi ilan edildi

Son dakika haberi: 6 Şubat depremi nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman da afet bölgesi ilan edildi.

GİRİŞ 03.04.2023 15:37 GÜNCELLEME 03.04.2023 18:14
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: 6 Şubat depremi nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman da afet bölgesi ilan edildi. Kararla ilgili AFAD'dan şu açıklama yapıldı: 

"06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem afetleri nedeniyle yaşanan yıkım ve can kayıpları üzerine, 11 ilimiz ve Sivas ili Gürün ilçemiz Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak kabul edilmiştir.

Söz konusu depremler 11 ilimiz dışındaki bazı illerimizi de etkilemiş olup, hasar tespit çalışmaları neticesinde; Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman illerimizde yer alan bazı yerleşim birimlerinde az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiştir.

Bu nedenle, bahsi geçen illerimizde hasar meydana gelen binaların bulunduğu yerleşim yerleri de Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilmiştir."

MARDİN'DE 59 YAPI AĞIR HASARLI

AFAD'ın afet bölgesi ilan ettiği Mardin kent merkezi ve 3 ilçesinde 59 yapıda ağır hasar tespit edildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler nedeniyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından afet bölgesi ilan edilen 11 ile ek olarak, depremden etkilenen Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman da hasar gören binaların bulunduğu bazı yerleşim yerleri, 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edildi. Bu illerden Mardin'de ihbarları değerlendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından, bugüne kadar kentteki 739 yapıda hasar tespit çalışması yapıldı. Yapılan değerlendirmelerde 190 yapının az hasarlı, 480 yapının hasarsız, 59 yapının ise ağır hasarlı olduğu belirlendi. Ağır hasarlı yapıların 24’ünün Kızıltepe, 6’sının Artuklu, 2’sinin Derik, 27’sinin de merkezde olduğu belirtildi.

KAYNAK: AJANSLAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Toprakli 1 yıl önce Şikayet Et
    Maraş merkezli depremi yaşayan sehirlerin coğrafi yapısı degisti,dag dağa kavustu, göl oluştu,zeytinlikler kanyona dönüştü 2000 yillik kaleler çöktü, Sabit duran kayalar yürüdü Araziler 4-7 metre yer degistirdi.Onca insan öldü, bir o kadari kayip,yarali.Bu sehirlerin hafizasi öldü.Neradeyse haritadan silinecek hale geldi.Kiyamet Sonradan ilan edilen sehirler bunların hangisini yaşadı?
    Cevapla
  • Master 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolon catladigi icin baska bir ev bulup ciktim evsahibi usta getirmis siva boya yapiyor satiliga cikarmis gunah degilmi catlak kolonu sivayip birine satmak depremden oncede %230 zam yapmisti kirama daha akillanmadilar.
    Cevapla
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Afet ilan edilen sehirler de insanlar bir kıyamet yaşadı. Ölenler, yaralilar çoktu, deprem sonrasi yagmur, kar, açlık. Bugün yeni afet bölgesi ilan edilen yerlerin hangisi bunu yaşadı? Bu yerleri ancak etkilenen yer ilan edilmeli
    Cevapla
  • Toprakli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni ilan edilen bölgelerde ölen veya yaralı olmuş mu? 2020 Elazığ depreminde Adiyaman çok sallanmış ,köylerde yıkılan evler, minareler olmustu, merkezde catlaklar, Bizim de evin boyalar catlamisti. Adıyaman o zamanda haberlerde depremi hisseden il olarak bile geçmedi. 06 Şubat Maraş depreminde evimizin duvarlari üstümüze yikildi. Yarali cikarildik. Tüm şehir kıyamet yaşadı.
    Cevapla
  • Erz 1 yıl önce Şikayet Et
    Buna Erzincan’da dahil edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!