AYBİR'den sert açıklama: O gün elbette gelecektir.

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AYBİR), İsrail'in Mescid-i Aksa baskınıyla ilgili sert bir açıklama yayımladı.

AYBİR'den sert açıklama: O gün elbette gelecektir.
AYBİR'den sert açıklama: O gün elbette gelecektir.
GİRİŞ 05.04.2023 18:11 GÜNCELLEME 05.04.2023 18:11

İsrail güçleri, dün gece Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Kıble Mescidi'ne sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale eden İsrail polisi, buradaki kişileri copla darp etti.

İsrail'in özellikler Ramazan ayında düzenlediği bu alçak saldırıları bu sene tekrar etmesi sonraı peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nden de bu zorbalıkla ilgili sert tepki geldi.

İşte İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nden (AYBİR) yapılan o açıklama;

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınını şiddetle telin ediyoruz. Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirdiği bu saldırının İsrail'in "terör devleti" olarak tanımlanmasını haklı çıkardığına inanıyoruz.

İsrail’in Ramazan aylarında mutat hale getirdiği bu tür saldırılarla sadece Filistinli Müslümanlara gözdağı vermekle kalmayıp hem onları hem de tüm Müslümanları tahkir ve tahfif etme amacı güttüğü anlaşılmaktadır.

İsrail, işgal ettiği topraklarda insan hakları ihlal türlerinin tamamını en aşırı uygulamalarıyla sergilemeye devam etmektedir. Bu durumun şimdilik cezasız kalması insanlık adına üzücü olsa da İsrail'in devlet yetkililerinin ve bu ihlalleri sahada icraya koyan kişilerin sorumlu tutulacağı gün elbette gelecektir.

İslam Ülkelerini  bu ve benzeri eylemlerde rol alanlara karşı ceza soruşturması başlatması ve tüm sivil toplum kuruluşlarının ilgili ulusal ve uluslararası mercilere başvuru  yaparak yargısal süreci başlatması gerektiğine inanıyoruz.

İnanıyoruz ki, kutsal değerlere ve mekânlara saygı göstermek her din ve inanıştan insanların sorumluluğudur. Bu nedenle, her din ve inanıştan kişi ve kuruluşları İsrail saldırganlığına karşı ses vermeye davet ediyoruz.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...