Kadem'den siyasi partilere çağrı!

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), siyasi partilerin, kadın adaylara listelerinin üst sıralarında yer vermeleri çağrısında bulundu.

Kadem'den siyasi partilere çağrı!
Kadem'den siyasi partilere çağrı!
GİRİŞ 05.04.2023 23:35 GÜNCELLEME 06.04.2023 10:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

TBMM'nin kadınların karar alma mekanizmalarında etkin olarak yer alması gereken en önemli kurum olduğu anımsatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AYNI ORANDA TEMSİL EDİLMELİ"

"Bizler, Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların, eşit ve adil temsil hakkına sahip olması gerektiğine inanıyor ve kadınların TBMM’de aynı oranda temsil edilmesini, demokratik toplumun gerekliliği olarak görüyoruz. Mecliste kadın vekillerin oranının yüzde 50’ye ulaşmasıyla kadının sesi daha iyi duyulacak ve ülkemizde demokrasi daha sağlam temellere oturacaktır.

"LİSTELERDE ÜST SIRALAR OLMALI"

Aday listelerinin belirlendiği bu günlerde, siyasi partilerin, kadın adaylara listelerinin üst sıralarında yer vermelerini bekliyoruz. Millet iradesinin en yüksek temsil makamı olan meclisimize değer katacağına inandığımız kadın adayları destekliyor ve kadınların karar alma mekanizmalarında eşit temsil edildiği bir Türkiye görmek istiyoruz."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Dua ile 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım, Milletimin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Sinirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın artık şu aile düşmanı derneği, yazık bu topluma. Yıllardır hükümetin aile politikasına bu dernek yön veriyor. Geldiğimiz nokta belli, aile ve toplumun bekası için acilen bu yapı dağıtılmalıdır. Hem de çok acil.
    Cevapla
  • Ensar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadının yeri evidir kocasına hizmet edecek ve bu ümmete fatihler yavuzlar abdulhamidler doğurup ococuklari Allah ve rasulunun emrettiği şekilde büyütecek.yoksa çalışan kadından sağlıklı bir anne olmasını beklemeyin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadem şer dir. Allah şerlerinden korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak
Öğretmen atama takvimi için gözler Kabine'de! Masadaki gündem başlıkları neler?