Sakal-ı Şerif, Edirnekari işlenmiş muhafaza kutusunda korunacak

Sakal-ı Şerif, Edirne Olgunlaşma Enstitüsü usta öğreticisi tarafından yapılan Edirnekari işlenmiş muhafaza kutusuna konuldu.

Sakal-ı Şerif, Edirnekari işlenmiş muhafaza kutusunda korunacak
Sakal-ı Şerif, Edirnekari işlenmiş muhafaza kutusunda korunacak
GİRİŞ 14.04.2023 21:02 GÜNCELLEME 14.04.2023 21:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Eski Cami'de cuma namazının ardından düzenlenen törende, olgunlaşma enstitüsü usta öğreticisinin manevi bir ayda el emeği muhafaza kutusu hazırladığını söyledi.

Sakal-ı Şerif'in Edirnekari işlenen kutuda muhafaza edileceğini belirten Arpacı, enstitünün diğer camilerdeki Sakal-ı Şerifler için de muhafaza kutuları hazırlayacağını ifade etti.

Edirne Müftüsü Hasan Başoğlu da katkılarından dolayı usta öğreticilere teşekkür etti.

Bazı vatandaşların "Biz göremiyoruz" demesi üzerine Başoğlu, "İnşallah Kadir Gecesi'nde açacağız. Ona dokunmak ya da ona yakın olmak aslında Peygamber efendimizin Sünnet-i Seniyye'sine, emirlerine, tavsiyelerine uymaktan daha değerli değildir. Öncelikle bunu bilmenizi isterim. Ama Peygamber efendimizin Sakal-ı Şerif'i bizlere emanettir." dedi.

İl Müftüsü, konuşmasının ardından Sakal-ı Şerif'i vatandaşlara gösterdi.

Sakal-ı Şerif tekbirler ve dualar eşliğinde yeni kutusuna konuldu.

Bazı vatandaşlar bu sırada cep telefonlarının kamerasıyla fotoğraf çekti, bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Usta öğretici Buse Kaçar, yaptığı işin kendisi için manevi değeri çok yüksek olduğunu belirterek, "Çok gurur duyarak yaptım. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Şu anda da çok duygulandım." ifadelerini kullandı.

Törene, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hakan Çiçek, milli eğitim müdür yardımcıları, il müftüsü yardımcıları, din görevlileri, usta öğreticiler ve vatandaşlar katıldı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Misafir145 hadiste diyorki peygamberimizi canından , malından vazgeçecek kadar geçmedikçe iman etmiş olamazsın diyor.
    Cevapla
  • muharrem 1 yıl önce Şikayet Et
    çok ilginç geliyor bana böyle şeyler
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakmak ve görmek farkından olsa gerek,her bakan görmez
    Cevapla
  • Misafir 145 1 yıl önce Şikayet Et
    Şirk affedilmeyecegi söylenen tek günah.Şirke yaklaştıran her şeyden uzak durmalı müslüman. Peygamberimizin sakalının yada hirkasinin veya su içtiği kabının dini açıdan ne önemi var biri bana anlatsa ya!Terli atletleri koklayanlarla ne farkı var bu işin. Yazık...
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İşlenen her türlü günahın affedilebilmesi için de nasuh tövbesi gerekmektedir unutmayın,bu durumun şirk ile uzaktan dahi hiç alakası yoktur,ha bir de hayatınızda işlediğiniz şirk günahlarını bir bilseniz aklınız şaşar,kalan ömrünüzü akılsız yaşamak zorunda kalırsınız.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir bahçeye giremezsen,durup seyran eyleme,bir gönül yapamazsan,yıkıp viran eyleme.Aşık yunus neyler iki cihanı sensiz,sen HAK PEYGAMBERSİN şeksiz gümansız,sana uymayanlar gider imansız,adı güzel kendi güzel MUHAMMED(sallallahu aleyhi vesellem) YUNUS EMRE HAZRETLERİ
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlatmasına anlatırız da, aceba siz bu kafayla neyi,ne kadar anlayabilirsiniz?En iyisi size bir tavsiyede bulunalım.Delinin biri BAYEZİD-İ BİSTAMİ HAZRETLERİNE günah hastalığı için bir ilaç tavsiye eder,bu ilacı okuyup,öğrenip hayatınıza tatbik etmenizi tavsiye ederiz.
    Cevapla
  • aklı evvel 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'Ü TEALA HAZRETLERİNE sonsuz hamdü senalar olsun,sonsuz şükürler olsun ki! RASULULLAH ALEYHİSSELAM HAZRETLERİNİ nefsimizden daha çok severiz,MÜBAREK SAKAL-I ŞERİFİNE DE MÜBAREK HIRKA-YI ŞERİFİNE DE,MÜBAREK SÜNNET-İ SENİYYELERİNE DE canlarımız feda olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama