Arnavutluk lideri Rama'dan dikkat çeken Erdoğan mesajı

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Balkan devletlerinin liderleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a peş peşe destek mesajları yayınladı. Arnavutluk Lideri Edi Rama, yayınladığı video ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemine değindi.

GİRİŞ 08.05.2023 12:06 GÜNCELLEME 08.05.2023 12:17
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Dünyanın en önemli seçimi olarak nitelendirilen 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimine 7 gün kaldı. Seçime sayılı günler kala dünyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklamaları gelmeye başladı. Balkanlar'daki devletlerin liderleri, Türkiye'nin ve dünyanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ihtiyacının olduğunu belirterek Türkiye'de yaşayan Balkan kökenli vatandaşlarına seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeleri çağrısında bulundu.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan

BALKAN LİDERLERİNDEN MESAJLAR

14 Mayıs seçimleri için Balkan liderlerinden gelen açıklamalar arasında Arnavutluk Başbakanı Edin Rama'nın sözleri dikkat çekti. Arnavutluk lideri Rama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemine değinerek şu ifadeleri kullandı; 

Türkiye, sadece Türk ulusu ve Türk halkı için değil, Balkanlar ve Avrupa için de büyük öneme sahip seçimlerin arifesindedir. Türk halkının istedikleri lideri ve hükümeti seçmeleri asli vazifeleridir. Hiç kimse ne karar almaları gerektiğini onlardan daha iyi bilemez ve yapamaz. Ancak, Türk halkının her bir ferdine saygı duymakla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik en ali takdirlerimi ifade etmek isterim. Onun vizyonu, cesareti iradesi ve yorulmak nedir bilmeyen enerjisi Türkiye'yi tüm dünyanın gözünde muazzam bir dönüşüm örneğine dönüştürdü. Türkiye'nin bu örnek gösterilen gücü ve Türk ulusu ile devletinin gücünün farkında olan yeni bir bilincin inşa edilmesi, sadece Türk halkı için esenlik yaratmakla kalmadı.

Bosna Hersek'in büyük lideri Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç ve Cumhurbaşkanı Erdoğan

Bosna Hersek'in büyük lideri Aliya İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç, Türkiye'de yaşayan Boşnak kökenli vatandaşları bir mektupla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermeye çağırdı. Bosna Hersek SDA Partisi Başkanı Bakir İzzetbegoviç'in gönderdiği mektubunda şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ihtiyacı var ancak Boşnakların ve Bosna Hersek'in de ihtiyacı var. Kıymetli Boşnaklarım, önümüzdeki seçimlerde oy hakkınızı kullanmaya ve Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermenize davet ediyorum."

Kuzey Makedonya'da Alternativa Partisi'nin Genel Başkanı Afrim Gaşhi paylaştığı video ile Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarda olduğu son 20 yılda inanılmaz başarılar kat ettiğini belirtti. Gaşhi, Rumeli'de yaşayan Arnavutlar olarak bu ilerlemeden kendilerinin de birçok alanda istifade ettiğini ifade etti.


Kuzey Makedonya Besa Partisi Genel Başkanı Bilal Kasami
Kuzey Makedonya Besa Partisi Genel Başkanı Bilal Kasami ise "Balkan asıllı olup da Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlar Türkiye'nin küresel ölçekte etkin konumunu güçlendirmesi için, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemelidir. Böylelikle Balkan ülkelerinin dünya çapında etkin bir dost ve müttefiki olacağına inanıyoruz" dedi.



Kuzey Makedonya Meclis Başkanvekili Hüsnü İsmaili Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde eğitim, sağlık, savunma sanayii, teknoloji gibi tüm alanlarda görülmemiş ilerleme kaydettiğine dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek isterken, Kuzey Makedonya Bağımsız Milletvekili Skender Rexhepi, Türkiye'nin 21 yıllık AK Parti hükümeti döneminde sadece kendi vatandaşlarının değil, kardeş dost ülkelerin de refahına katkı sağlaması açısından diğer ülkelere örnek teşkil ettiğine dikkat çekti.
 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 48
  • Yozgatlı 11 ay önce Şikayet Et
    Dışarıdaki soydaşlarımız bu işin daha iyi farkında ama içimizdeki kansızların, satılmışların, kendini kiraya verenlerin farkında olmadığını düşünüyorum. Allah uzun adama yardım etsin. seninleyiz
    Cevapla
  • Koray Derik 11 ay önce Şikayet Et
    bunlar boş şeyler. kıbrıs konusunda destek olsanız, kktc yi tanısanız samimiyetinize inanacağız.
    Cevapla
  • fergan 11 ay önce Şikayet Et
    Boş bir yorum. Hiç yorum yapmasaydın daha iyiydi.
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar ve türkler dünya da reis diyor terörist seviciler chp diyor
    Cevapla
  • Devlet 11 ay önce Şikayet Et
    Evel Allahın izniyle 100 yıl içinde yeni bir imparatorluk kuracağız
    Cevapla
  • Devleti aliye 11 ay önce Şikayet Et
    100 yıl çok uzun süre bu iş en fazla 30 yılda bitmeli ve bu cihan devleti kıyamete kadar türk islam medeniyetinin sancaktarligini yapmali
    Cevapla
  • Mahmut 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Recep Yayıp Erdoğan'a destek vermeyen tarih ondan hesap soracaktır.
    Cevapla
  • Yakışıklı 11 ay önce Şikayet Et
    Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermeyenlerden hesap soracağım. - Tarih
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!