Sadakataşı deprem bölgesine yardım ulaştırmaya devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında Sadakataşı Derneği bölgeye ilk günden itibaren destek olmayı sürdürüyor. Dernek, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için yeni yardımlar ulaştırmak için çalışmalarına başladı.

Sadakataşı deprem bölgesine yardım ulaştırmaya devam ediyor
Sadakataşı deprem bölgesine yardım ulaştırmaya devam ediyor
GİRİŞ 18.05.2023 14:38 GÜNCELLEME 18.05.2023 14:38

Sadakataşı deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız yardım ulaştırmaya devam ediyor. Deprem sonrası yüz günü geride bırakırken, dernek bölgeye 5 milyon TL değerinde insani yardım ulaştıracak.

46 yardım tırı 

Sadakataşı, deprem sonrasında tüm imkanlarını bölge için seferber etti. Depremin 100. gününü geride bırakırken dernek bölgeye İçerisinde gıda, hijyen malzemeleri, kıyafet, battaniye, soba, yakacak ve çocuk paketi bulunan 46 yardım tırı ulaştırdı. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda dernek yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 

Barınma projeleri 

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde MÜSİAD’ın koordinasyonunda Sadakataşı Derneği tarafından 200 konteyner ev hazırlanarak depremzede ailelere teslim edildi. Dernek Hatay Antakya’da 1200 ailenin yaşadığı çadır kentin kurulumu yaptı. Çadır kentte yaşayan ailelerin duş, wc, elektrik ve mescid ihtiyaçları dernek ekipleri tarafından sağlandı. Sadakataşı ekipleri çadır kentte yaşayan ailelere günde 3 öğün yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. 

BÖLGEYE 5 MİLYONLUK YARDIM ULAŞTIRILACAK

Depremin 100. gününü geride bırakırken Sadakataşı bölgede yaşayan insanlar için yardım ulaştırmaya devam ediyor. Dernek Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada; ‘‘Depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede yaraları sarmak için, AFAD ve ilgili yöneticilerin koordinasyonunda canla başla, gece gündüz demeden ve hiçbir karşılık beklemeden çalıştık. Sadakataşı olarak, acımızın 100. gününde ilk etapta 5 milyon TL değerinde insani yardım yardım malzemelerini bölgeye gönderiyoruz. Yaralar tamamen sarılana dek devam edecek çalışmalarımızın yeni dönemini başlatıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.   

Özdal sözlerinin devamında, "Onurlu, izzetli, vakarlı milletimizin bu zor günlerinde acılarını dindirebilmek için vatandaşlarımız arasında hiçbir etnik köken, mezhep ayrımı yapmadan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bahsedildiği gibi ‘İncitmeden, başa kakmadan yanlarında olacağız.’ Milletimizin birlik ve beraberliği en büyük zenginliğimizdir. Tüm zorlukların üstesinden bu anlayışla geleceğimiz düşüncesiyle aziz milletimize deprem bölgesine yapmış oldukları yardımlardan dolayı teşekkür ediyor ve desteklerinin devamını bekliyoruz’’ dedi. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
KAAN için kritik millileştirme: Hedefler yerli sistemle vurulacak