İstanbul'da 82 adet tarihi eser ele geçirildi

İstanbul’un Eyüpsultan ve Sancaktepe ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda aralarında sikke, antik testi ve yüzüklerin de bulunduğu 82 tarihi eser ele geçirildi.

İstanbul'da 82 adet tarihi eser ele geçirildi
İstanbul'da 82 adet tarihi eser ele geçirildi
GİRİŞ 19.05.2023 11:29 GÜNCELLEME 19.05.2023 11:29

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet” suçuna yönelik bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Yürütülen çalışmalarda Sancaktepe ve Eyüpsultan’da tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı belirlenen iki adres takibe alındı. Söz konusu adreslere 18 Nisan ve 3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 42 adet sikke, 4 adet tarihi kase ve antik testi, bir yüzük, 4 adet kandil, bir ok ucu ve 30 parça kültürel objeden oluşan toplam 82 tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen eserler, yapılan incelemelerin ardından İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğüne teslim edildi.

Operasyonda yakalanan şüphelilerin "2863 Sayılı Kanun'a muhalefet" suçundan haklarında yapılan işlemlerin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...