Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığı'ndan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yalanlama

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu açıklama yayınlandı.

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığı'ndan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yalanlama
Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığı'ndan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yalanlama
GİRİŞ 19.05.2023 17:42 GÜNCELLEME 19.05.2023 17:42

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığında ESTRAM çalışanlarının ücretleri hakkında basın açıklamasında bulunuldu. Söz konusu açıklamada, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ESTRAM çalışanlarının maaşının 14 bin 280 TL olduğunu beyan ettiği fakat söz konusu beyanın gerçeği yansıtmadığı belirtildi. ESTRAM üyelerinin gerçek maaşının 10 bin 201 TL olduğu kaydedilen açıklamada, "İfade etmiş olduğumuz rakamlar üyelerimizin maaş bordrolarında yer alan gerçek rakamlar olup iddia edildiği gibi sendikamızın kamuoyunu ya da üyelerini yanlış bilgilendirme gibi bir durumu kesinlikle söz konusu değildir." ifadeleri kullanıldı.

"BELEDİYENİN AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL"

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığı tarafından yapılan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamalarının doğru olmadığını belirten açıklamada "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin üyelerimize teklif etmiş olduğu yalın kök ücret geçen hafta en yüksek 1. ücret skalasına 15 bin TL, iken tabanda 6. ücret skalasına da 11 bin 500 TL olarak gerçekleşmişti. Ayrıca yeni işbaşı yapmış  üyelerimiz telaffuz edilen kök ücretlerin sadece 1.yıl %70'ini alabilmektedir. Bu oran her yıl %5 artarak ancak altıncı yılın sonunda anca %100 ü ile bütün işçilere unvanına denk gelen grup ücreti ödenmektedir. Aslında Bu uygulama ile de eşit işe eşit ücret ilkesi de açık şekilde ihlal edilmektedir. Dolayısıyla işverenin ifade etmiş olduğu rakamlar iş yerinde ilk beş yılını doldurmayan üyelerimiz için geçerli olmayıp üyelerimiz temel taban ücretle 9187 TL maaşla çalışılmaya devam etmesi teklif edilmektedir." de denildi.

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanlığı'nın açıklamasının son bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

"Dün Büyükşehir belediyesince yapılan duyuruda ve belediye meclisinde yapılan açıklamalarda  en düşük yani 6. Gruba 18.149TL ve en yüksek 1. Gruba 24.229 liralık tekliflerinin olduğunu ve açıklamada olduğu gibi samimilerse yani bu teklif, temel kök ücret konusunda NET rakam teklifiyse, bizler diyoruz ki şuan basın toplantısının hemen ardından bile gider sözleşmeyi imzalarız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. 

Oysaki gerçek tabloda üyelerimize reva görülen ücretler ile günümüz ekonomik şartlarında insanca bir yaşam sürülüp sürülemeyeceğini kamuoyunun takdirine sunar, içinde bulunduğumuz arabulucu sürecinde  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu konudaki çözüme-anlaşmaya yönelik yaklaşım gayretlerini arttırarak devam ettirmesini dileriz. Bizlerde müzakere sürecinde sözleşmemizin her iki tarafıda memnun edecek şekilde sonuçlanarak,Eskişehir halkına sıkıntı yaşattırılmadan neticeleneceğini ümit ediyoruz."

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması