Kuleli Askeri Lisesi iddiaları yalan çıktı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan 'Kuleli Askeri Lisesi Araplara satıldı' iddiasının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Kuleli Askeri Lisesi iddiaları yalan çıktı!
Kuleli Askeri Lisesi iddiaları yalan çıktı!
GİRİŞ 07.06.2023 17:45 GÜNCELLEME 09.06.2023 14:29
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son dönemde sosyal medyada trol hesaplar tarafından ortaya atılan yalanlara bir yenisi daha eklendi. Bazı sosyal medya hesapları bugün vatandaşları manipüle etmek üzere yine harekete geçti.

Araplara karşı halkta düşmanlık aşılamak isteyen bazı kişiler sosyal medyada Kuleli Askeri Lisesi'nin Araplara satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İddianın farklı hesaplar üzerinden yayılmaya çalışılması üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya hesaplarında Kuleli Askeri Lisesi'nin Araplara satıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

DMM, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Kuleli Askeri Lisesi Araplara satıldı" iddiası doğru değildir.

Aynı iddianın geçtiğimiz yıllarda da gündeme getirildiği ve kasıtlı bir şekilde dezenformasyona sebebiyet verildiği tespit edilmiştir.



Kuleli askeri Lisesi'nin Araplara satıldığı iddiası 2022 yılında da ortaya atılmıştı.

Eğitim yeniden başladı... Hani Kuleli Askeri Lisesi satılmıştı?Eğitim yeniden başladı... Hani Kuleli Askeri Lisesi satılmıştı?

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 30
  • ayhan 10 ay önce Şikayet Et
    Beyinleri satılık algı peşinde koşan batının piyonları. Yirmi yıldır aynı yalan. Arap diyerek müslümanlara kin kusan dinsizler.
    Cevapla
  • HAKAN 10 ay önce Şikayet Et
    Bu ve buna benzer haber yapan fare eniklerine demekki yeteri kadar ceza verilmiyor
    Cevapla
  • BeYzAdE 10 ay önce Şikayet Et
    Sosyal medyaya ve yalan habere artık bir el atılsın
    Cevapla
  • Özgür biri 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye turist ve yalan cenneti oldu bazıları turizimle bazıları terörizmle besleniyor acı ama gerçek ve hiç bir yetkili bu durum için birşey yapamıyor ve yetkililer çaresiz kimse umudu yarinlardan alıyor bu ülke bir yamuldu bir daha duzelmiyek gibi özüne donmedikce .
    Cevapla
  • Çakıcı 10 ay önce Şikayet Et
    Bataklık ne zaman kurur sayın yetkililer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı
Seçil Erzan hakkında yeni iddianame: Mağdur sayısı 26’ya yükseldi