‘Seçim arasını fırsat bildiler’ Kaçak yapı inşa edildi

İstanbul Boğazı’nın en değerli yerinden biri olan Tarabya, Haydar Aliyev Caddesi üzerinde daha önce kayalık ve ağaçlık olan alana seçim döneminde kaçak bir yapı inşa edildi.

‘Seçim arasını fırsat bildiler’ Kaçak yapı inşa edildi
‘Seçim arasını fırsat bildiler’ Kaçak yapı inşa edildi
GİRİŞ 12.06.2023 18:08 GÜNCELLEME 12.06.2023 18:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milliyet Gazetesi'nden Eren Aka, İstanbul Boğazı’nın en değerli yerinden biri olan Tarabya, Haydar Aliyev Caddesi üzerinde daha önce kayalık ve ağaçlık olan alana seçim döneminde kaçak bir yapının inşa edildiğini gündeme getirmişti.

Boğazın en güzide yeri olan Tarabya, Haydar Aliyev Caddesi üzerindeki inşaatın durdurulması için şikayetler sürüyor.



Aka'nın aktardığı bilgilere göre, İstanbul’un boş alanlarında kaçak yapılaşmaların devam ettiğiyle ilgili olarak çok sayıda şikâyet alıyoruz. En son, İstanbul Tarabya’da yaşamakta olan bir okurumuzun geçen hafta gelen şikâyeti şöyle: “Doğduğumdan beri Kireçburnu’nda yaşıyorum. Haydar Aliyev Caddesi, 98 numara üzerinde yıllardır kayalık halinde duran bir alan vardı. Bu alanda seçim zamanı ciddi bir çalışma başlatıldı. Sanırım burayı kafe veya restoran yapacaklar. Bu alanın önüne önce camlı paneller taktılar, sonra da içinde çalışma başlattılar. Üçüncü köprüye nazır bu alan ve buna benzer çok yere kaçak yapılar yapıyorlar. Genelde şikâyetimiz üzerine zabıta ekipleri geliyor. İşlem yapıp, gidiyor ancak çalışma devam ediyor. Günün sonunda çalışma durmadıktan sonra veya kaçak alan yıkılmadıktan sonra yapanın yanına kâr kalıyor.

‘Sesimizi duyun’

Boğazın en güzide yeri olan Tarabya, Haydar Aliyev Caddesi üzerindeki inşaatın durdurulmasını istiyorum. Çevre sakini olarak bu çirkin yapılaşmaya dur denilmesini ve önlenmesini talep ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin harekete geçmesi için sesimizi duyurmanızı rica ederim.”

Okurumuzun bu şikâyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım. Bu seçim arifesinde yapılan tüm kaçak yapılarla ilgili olarak yetkililer gereğini yapacaktır.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • HAMİT 10 ay önce Şikayet Et
    Ekonun Avantalarıdır kaçak yapılar. oradan gelen paralarla öbür taraftan villa alacak.
    Cevapla
  • aydın 10 ay önce Şikayet Et
    eko:İstanbul nimet nimetttttt
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Ataşehir Ferhatpaşada hergün kaçak yapılaşma var.Bu haber ne ki?
    Cevapla
  • metin 10 ay önce Şikayet Et
    Yıkmadıkdan sonra yıllarca taşıma suyla elektrik jenatörü ile yaşarım öyle güzel bir yerde.Yasalar pamuk gibi yumuşak tesiri yok.
    Cevapla
  • ist34 10 ay önce Şikayet Et
    ekremin yeriyse dokunmazlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...