Muhalif medyadan fitne haberi: YKS soruları sınavdan önce satıldı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan, 'YKS soruları sınavdan önce satıldı' iddiasının asılsız olduğunu açıkladı.

Muhalif medyadan fitne haberi: YKS soruları sınavdan önce satıldı
Muhalif medyadan fitne haberi: YKS soruları sınavdan önce satıldı
GİRİŞ 20.06.2023 12:14 GÜNCELLEME 20.06.2023 12:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

DMM tarafından yapılan açıklamada, 'Sınav dönemlerinde öğrencilerin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileme amaçlı dolaşıma sokulan bu ve benzeri manipülasyonlara itibar etmeyiniz.' ifadeleri kullanıldı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "YKS soruları sınavdan önce satıldı" iddiası hakkında açıklama yaptı.

DMM, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarına paylaşılan sınav sorularının çalındığına yönelik iddiaları yalanlandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

17-18 Haziran tarihinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularına ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan ve bazı basın yayın organlarında habere konu olan iddialar asılsızdır.

2023-YKS sorularının hazırlanma ve matbaa sürecinde üst düzey güvenlik tedbirleri alınmış, kitapçıkların basıldığı kapalı matbaa merkezinde görev alan 110 personelin 45 gün boyunca dış dünya ile iletişimi tamamen kesilmiştir.

Sınav dönemlerinde öğrencilerin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileme amaçlı dolaşıma sokulan bu ve benzeri manipülasyonlara itibar etmeyiniz.

"YKS soruları sınavdan önce satıldı" iddiası doğru değildir.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Türkoğlutürk. 10 ay önce Şikayet Et
    Ne yapsan boş, Çünkü bunların mayası bozuk.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Benece hemen yalan haberden soruşturma açılmalı
    Cevapla
  • Adalet 10 ay önce Şikayet Et
    Hani bir kanun çıkmıştı ortaligida velveleye vermişlerdi. nerde bu kanun ne ise yarar..kim denetleyecek kim..laf olsun diye kanun çıkarılıyor uygulama her alanda oldugu gibi sıfır..hicbir alanda ne denetim ne caydırıcılik var nerede bu devlet ne zaman ortaya çıkmayı düşünüyor..lgbt mikrobu virüsü hızla yayılıyor, uyuşturucu ve hirsizlik kol geziyor peki devlet ve ilgililer nerde
    Cevapla
  • mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    Allah bunların belasını versin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Peki Bu Fitne Medyalara Ağır Ceza Verilmeyecekmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi