Tarihi hamamın kubbe kurşunları ikinci kez çalındı

Kütahya'da, Germiyanoğlu Beyliği tarafından yaklaşık 600 yıl önce yaptırıldığı bilinen ve onarımının ardından porselen mağazası olarak kullanılan tarihi Küçük Hamam'ın kubbesini örten kurşunlar, yaklaşık 3 yıl sonra yine çalındı.

GİRİŞ 29.06.2023 15:50 GÜNCELLEME 29.06.2023 16:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kentin işlek bölgelerinden Cumhuriyet Caddesi'nde mülkiyeti Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan yapının kubbesini örten kurşunların yerinde olmadığını fark eden işletmecilerden Saltuk Buğrahan Acar, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, fail ya da faillerin yakalanması için çalışma başlattı.

Acar, hamamın kubbesi ile dam bölümünü örten kurşunlarının çalındığını tespit ettiklerini söyledi.

"Söküp hurdacılara satıyorlar"

Kubbe kurşunlarının 2020 yılının ekim ayında da çalındığını, polisin hırsızları yakaladığını ve mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten Acar, "Şimdi yine aynı bu olay başımıza geldi. Kurşunlar değerli olduğu için söküp hurdacılara satıyorlar. Bu tarihi yapının zarar görmemesi ve tavanının çökmemesi için tadilatına bir an önce başlanması gerekiyor. Olan hem tarihi yapıya hem de bize oluyor" diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Cezalara artık el atılması lazım yoksa önüne geçilmesi imkansız
    Cevapla
  • Vatan candır 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet ilk önce hurdacılari tek bir yerde toplayıp 1 tane giriş çıkış kapısı yapıp denetlesin yeter kim ne getiilrup sattığını kayıt altina alsın hiç hirsizlik kalıyor mu
    Cevapla
  • Ali ihsan 9 ay önce Şikayet Et
    kolunu bacağını kesecen bak bir daha çalabilen erkek çıkarmı
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kamera ve güvenlik!
    Cevapla
  • C.Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Çok etkili, ağır Ceza verilmedikten sonra bu Hırsızlık olayları bitmez!..bu yüzden Yasalar yeniden düzensin!. yeter artık!!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri