AFAD'dan peş peşe uyarılar! 15 il için turuncu ve sarı kod! İstanbul, Bursa, Samsun

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 11 ile turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısı yaptı. Vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten AFAD, İstanbul'un da içinde bulunduğu 4 ile sarı kodlu uyarı yaptı.

GİRİŞ 08.07.2023 20:46 GÜNCELLEME 09.07.2023 09:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 11 il için turuncu kodla uyarı yaptı.

11 İLE SARI KODLU 

8 Temmuz Cumartesi günü için Kastamonu, Sakarya, Bartın, Karabük, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun ve Ordu illeri için turuncu kodlu yağış uyarısı yaptı.

İSTANBUL İÇİN SARI KODLU UYARI

Duyuruda kuvvetli yağış beklenen illerin valiliklerine ve muhtarlara bilgilendirme ve uyarı yapıldığı belirtildi. Ayrıca, Düzce, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerine tedbir maksadıyla ilave personel ve ekipman sevk edildiği ifade edildi. İstanbul, Bursa, Bilecik ve Yalova illeri için ise sarı kod ile yağış uyarısı yapıldı.

İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor

PAZAR GÜNÜ ŞİDDETLİ YAĞIŞ GELECEK

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 9 Temmuz Pazar günü, Zonguldak, Düzce ve Bartın’da yerel olarak şiddetli ve aşırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Kastamonu’nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde ise çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Trabzon'un doğusu, Rize il geneli ile Artvin'in kıyı ve kuzey kesimlerinde şiddetli, yer yer aşırı yağış olacağı tahmin ediliyor. Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Yozgat'ın ve Sivas'ın kuzeyinde ise yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

AFAD PEŞ PEŞE UYARDI

AFAD tarafından yapılan duyuruda vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Tokat li 9 ay önce Şikayet Et
    Tokat i sel aldı
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Orduyu sel aldı
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Yahu ben karabukten yazıyorum geliyo çok yağacak 80 günlük yağmur yağacak kaç gündür 1 damla düşmedi
    Cevapla
  • mhmt 9 ay önce Şikayet Et
    sizin evi bulamamıştır
    Cevapla
  • CAN BAR 9 ay önce Şikayet Et
    Bereket yağıyor bereket Ayrıca bırakın bu saru kod zart zurt işlerini şükür edin ve insanları o doğrultuda düşünmeye sevk edin Hıııı herkesde akıllı olsun önlemini alsın
    Cevapla
  • Fakfukfon 9 ay önce Şikayet Et
    Hıhı
    Cevapla
  • 9 ay önce Şikayet Et
    İbb başkanı tatildemi.
    Cevapla
  • Rahatız 9 ay önce Şikayet Et
    İbb tatile oy verenler gönderiyor metrobüs otobüsler yanıyor bozuluyor depolarda bir tane yedek parça bırakmadılar ibb hdp teröristlerini doldurdular haliç pis kokudan geçilmiyor İstanbul un sesi çıkmıyor demekki memnunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı