Bakanlık açıkladı: 1169 mahalle yabancı kaydına kapatıldı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde göçmen sayısının 4 milyon 893 bin 752 olduğunu açıkladı. Bakanlık ayrıca yabancıya kapatılan mahalle sayısını da duyurdu.

GİRİŞ 16.07.2023 21:38 GÜNCELLEME 17.07.2023 10:29
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Göç İdaresi Başkanlığı, bugüne kadar, yabancı sayısının, Türk vatandaşı sayısına oranla yüzde 20'yi aştığı 1169 mahallenin, yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni yabancı kaydına kapatıldığını ve İstanbul'da kapalı mahalle sayısının 54 olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığının resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, bugüne kadar, yabancı sayısının Türk vatandaşı nüfusuna oranla yüzde 20’yi aştığı bin 169 mahallemiz, yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni yabancı kaydına kapatılmıştır. İstanbul’da kapalı mahalle sayısı 54’tür. Ülkemiz genelinde göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752’dir” ifadesine yer verildi.



Açıklamada, “Yabancı sayıları, Göç İdaresi Başkanlığımıza ait goc.gov.tr adresinde her hafta düzenli olarak yayımlanmaktadır. Ülkemizdeki yabancı sayılarına ilişkin özellikle sosyal medyada yer alan mesnetsiz yorumlar, yayınlanan rakamlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kez daha vurguluyoruz ki: Düzensiz göçle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam etmektedir” denildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 196
  • Osmanlı 9 ay önce Şikayet Et
    Allah ülkemizi FETÖ, PKK hainlerinden ve mülteci istilasından korusun. Yüzbinlerce şehit vererek kurduğumuz güzel ülkemin geldiği noktaya bakarmısınız. Hele şu mülteciler geldi geleli ülkem gün yüzü göremedi ya, elde avuçta ne varsa bunlara inatla harcanması. Çoluk çocuğumuzun geleceğinden endişe duyuyoruz.
    Cevapla
  • Turan 9 ay önce Şikayet Et
    Ohhhh. Bunlar daha güzel günler
    Cevapla
  • Önce Vatan 9 ay önce Şikayet Et
    Şu mültecileri göndermemek için yapılan inat nedir arkadaş ya, yeter yav yeter. Bu milletin artık bunlar yüzünden meydana gelen kira artışları ve gıda artışlarına dayanacak gücü kalmadı, Adamlar 2011 yılından beri ülkemize geldi geleli gün yüzü görmedik yahu. Kendi vatanına faydası olmayanın ülkemize ne faydası olacak, yetkililer artık vatandaşın sesini duyun duyun.
    Cevapla
  • BIKKIN 9 ay önce Şikayet Et
    Bence hepsi kendi Vatanlarına gönderilmeli, o kadar kaba ve görgüsüzler ki kültürümüzü mahvediyorlar bilhassa Suriyeliler.
    Cevapla
  • Oğuzhan 9 ay önce Şikayet Et
    Bütün ülke yabancıya kapatılmalı ve içerdekiler gönderilmeli bu konu çığrından çıktı.
    Cevapla
  • Sofican 9 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten içinden çıkılmaz halde.artik bu göçmen krizine son verilmesi lazım.yoksa bir çok şeye geç kalabiliriz.ben sıradan bir Halk olarak bunları görüyorum da nasıl olurda idere edenler görüp çözüm bulmaz anlamış değilim...yani biz muhacirlere ensar olmayalım demiyorum,ama konut satışı ve vadandaslik verilmesi son derece yanlış ve sakıncalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak