Hakkari'de buzulların arasında kaybolan 2 kişiden acı haber

Hakkari'deki Cilo Buzulları bölgesinde iki gün önce buzulların kırılması sonucu oluşan çukura düşerek kaybolan 2 kişinin cesedi bulunarak hastane morguna alındı.

Hakkari'de buzulların arasında kaybolan 2 kişiden acı haber
Hakkari'de buzulların arasında kaybolan 2 kişiden acı haber
GİRİŞ 18.07.2023 20:53 GÜNCELLEME 18.07.2023 20:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cilo Buzulları bölgesinde kırılan buzulların oluşturduğu çukura düşen 4 kişiden 2'si ilk gün sağ kurtarılmış, kaybolan Hakime Koç (İstanbul) ve Mehmet Aydın’ın (Şırnak) bulunması için de arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmüştü.

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Bugün de sabahın erken saatlerinde Şırnaklı coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın ile Adalet Bakanlığında memur olarak çalışan Hakime Koç için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonuç verdi. İstanbul, Sakarya ve Bursa'dan gelen mağara, dağcı ve buzul tırmanışçı ekiplerin de katıldığı çalışmalar sonucunda Hakime Koç ve Mehmet Aydın’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Aydın ve Koç’un cenazeleri bölgeden helikopter alınarak Hakkari il merkezine getirildi. Buradan ambulansa teslim edilen cenazeler, otopsi işlemleri için Hakkari Devlet Hastanesi morguna alındı.

Hakkari'de Cilo-Sat Dağları'nda kırılan buzulların arasına düşüp hayatını kaybeden öğretmen Mehmet Aydın'ın ağabeyi Ali Aydın da bölgeye gelerek, ekiplerin kardeşine ulaşmasını bekledi.

'KARDEŞİM ÖĞRETMEN, EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASIYDI'

Acı haberle hüzne boğulan Aydın, "Kardeşimle berber 3 kişi, buzulların üzerinde bulunan şelalede fotoğraf çekiyorlarmış. Tam o sırada buzulların kırmasıyla dengesini kaybedip oluşan boşluğa düşmüşler. Kardeşim coğrafya öğretmeniydi, evli ve 2 çocuk babasıydı. Kardeşimin buraya gelişinden haberimiz yoktu. Kaybolmadan bir gün önce aramıştım. Hakkari'de olduğunu bana söylemişti. Ben de ona 'bizden habersiz neden gittin. Hakkari kayalıktır ölürsün' dedim. O da 'tamam abi sabah dönerim' dedi bana. Ertesi gün aradım, kendisine ulaşamadım. Her saat başı aradım, telefonu kapalıydı" dedi. 

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • derviş 9 ay önce Şikayet Et
    ışıklarınız bol olsun, ışıklar içinde uyuyun
    Cevapla
  • Abdülkadir teknegoz 9 ay önce Şikayet Et
    Merhaba ben Abdul Kadir teknegoz müslüman türk kavminin bir mensubu olarak görüşmek dileğiyle selamlar ecel gelmişse kimse onun önüne geçemez 365 gün içinde bibgece var mübarek gecelerden (BERAT ) gecesi o gece Allah dünyada kimin öleceğini kimin dünyaya gelecegini biliyor dur Allah'a sual olunmaz
    Cevapla
  • Cihan 9 ay önce Şikayet Et
    O bölgede askerlik yaptım çok dik yamaçlar yüksek dağlar resmen ölüme gitmişler
    Cevapla
  • Adem 9 ay önce Şikayet Et
    Ağzını hayra aç derler büyükler. Ölürsün denir mi abisi?
    Cevapla
  • Hikaye 9 ay önce Şikayet Et
    ÂLLÂH CC rahmet eylesin ailelerine sabırlar versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak