Ümraniye'de Kur'an'a gönül veren iki bin çocuk Başkan Yıldırım'dan sertifikasını aldı

Ümraniye’de, yaz tatili boyunca Kur’an Kursunda eğitim gören 2 bin öğrenci, eğitimlerini tamamlayarak kapanış töreninde sertifikalarını Başkan İsmet Yıldırım’ın elinden aldı.

GİRİŞ 08.08.2023 22:34 GÜNCELLEME 09.08.2023 10:40
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Ümraniye'de Yaz Kur'an Kursu eğitimi sona erdi. Ümraniye Belediyesi'nin, çocuk ve gençlerin yaz tatilini daha faydalı geçirmeleri için Ümraniye Müftülüğü ile her yıl birlikte düzenlediği Yaz Kur'an Kursu bu yıl da yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Öğrenciler, Kur'an-ı Kerim, elifba, adabımuaşeret, akıl ve zekâ oyunları, el becerileri, siyer ve ilmihal eğitimi aldı.

6 HAFTA BOYUNCA 14 FARKLI MERKEZ EĞİTİM VERİLDİ

6 hafta boyunca 14 farklı merkezde verilen eğitimlerin ardından Ümraniye Belediye Meydanı’nda bir kapanış programı düzenlendi. Programa, 2 bin öğrenci velileriyle birlikte katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan kapanış programı video gösterimi, şiir ve ilahilerle devam etti. Öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği programda misafirlere pamuk şeker ve patlamış mısır da ikram edildi.

"KURSLARIMIZDA YAVRULARIMIZ ALLAH'IN KELAMINI ÖĞRENEREK, İKRAR VE İDRAK ETTİLER"

Yaz Kur’an kursu kapanış programında öğrencilerle bir araya gelerek onların heyecanına ortak olan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Kurslarımızda yavrularımız, Allah’ın kelamını öğrenerek, ikrar ve idrak ettiler. Güzel ahlak önce öğrenmekle olur. Bu vesileyle hayra hizmet edenler, ifa ettikleri kutsal vazifenin ecrini yalnızca Allah’tan umar. Bu işin de mükâfatı, Hakk’ın rızasıdır. Kur’an-ı Kerim eğitimi alarak başarı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Elhamdülillahirabbilalemin. Rabbimiz sayılarını artırsın Kur'an öğrenen ve okuyanların inşallah
    Cevapla
  • AliOSMAN 8 ay önce Şikayet Et
    MAŞAELLAH YAVRULARI.ALLAH NAZARDAN KORUSUn
    Cevapla
  • YUSUF YILDIZ 8 ay önce Şikayet Et
    Maaşallah ne güzel Rabbim sayılarını artırsın aminnn.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Maaşallah ne güzel Rabbim sayılarını giderek artırsın aminnnn
    Cevapla
  • Yolcu 8 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sayın başkan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’