Bunu da gördük! Cami tuvaletinde abonelik sistemi...

Rize’de bulunan caminin umumi tuvaletine abonelik sistemi getirildi. Tuvalete abone olanlar haftalık 30, aylık 120 TL ödüyorlar.

GİRİŞ 24.08.2023 11:13 GÜNCELLEME 24.08.2023 14:33
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rize Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Taşçıoğlu Camii’nde yaklaşık 38 yıldır umumi tuvaletin görevlisi olarak çalışan 5 kardeşten biri olan Samsunlu Abdullah Çevrim, cama yazdığı yazı ile görenleri hem şaşırttı.



Çevrim, kendisi ve çevrede bulunan esnafın kolaylık sağlaması için bir çözüm buldu. Bulduğu çözüm ile birlikte her gün umumi tuvaleti kullanan esnaf için abonelik sistemi başlattı.

Camiye ait umumi tuvalete abone olanlar haftalık 30, aylık 120 TL ödüyorlar.

"KOLAYLIK OLUYOR"

Esnafa kolaylık sağlamak için böyle bir yönteme başvurduğunu belirten Abdullah Çevrim, “Burada çevre esnaflar genelde haftalık ödüyorlar. Bazı kısım ise aylık ödüyor. Fiyat düzenlemesi olduğu için bende oraya yazı olarak koymayı tercih ettim. Gelen bakıyor. Fiyatını ona göre ödüyor. Esnafa da kolaylık oluyor bana da kolaylık oluyor.” ifadelerini kullandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • ufuk 8 ay önce Şikayet Et
    engelliye yaşlıya fakire indirim var mı
    Cevapla
  • recep boyoğlu 8 ay önce Şikayet Et
    ne garip değilmi , caminin bütün ihtiyaçları için cami cemaatinden her hafta para toplanır ,ama .ama aynı cemaat para ödemeden tuvalete giremez bu nasıl bir zihniyet ermeni ve yahudide bile böyle bir sistem yok bu durum tüm türkiyede mevcut örnek vereyim bursa ulu camii 'ye ait tuvaletler . kartlı geçiş sistemi var bu bir firavun zihniyetidir
    Cevapla
  • ZİYA6363 8 ay önce Şikayet Et
    BÜTÜN CAMİLERDE BELEDİYE İKİ TANA ELEMAN VERECEK TEMİZLİK İÇİN MAAŞINI ÖDEYECEK BU TÜR RANTLARDA ORTADA KALKMIŞ Olacak
    Cevapla
  • vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    camilerde üyelik sistemi olmalı...üyelerden belli bir aidat, düzenli toplanmalı...bu toplanan aidatlar böyle temizlik bakım işlerine harcanmalı ki camiler sürekli bakımlı ve temiz kalabilsin.yoksa kimsenin umurunda olmuyor maalesef..
    Cevapla
  • SELVERLİ 8 ay önce Şikayet Et
    Büyük camiler hariç diğer camilerin ekserisinde aylık bir aidat sistemi var.Devletin ödemediği ısınma,soğutma,aydınlanma,tamir bakım giderleri cami cemaati tarafından karşılanır. Cemaate devam edenler bunu bilir.
    Cevapla
  • Türkiye, 8 ay önce Şikayet Et
    İnsan, konunun mağduru olunca eminim o parayı gözü görmüyordur. Maalesef kentlerimizin en büyük problemi, Ücretli ve her yerde olmadığından olsa gerek, İstanbul'un bir çok sokak köşesinde kötü görüntüler görmek mümkün. Her belediyeden beklentim, kent içerisinde eskisi gibi çeşmelerin olmasıdır. Çeşmeleri lüzumsuz kullananlara gereken ceza verilebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!