20 öğrenciye pide dayağı! Valilik soruşturma başlattı

Amasya’da yatılı Kur'an kursunda pideleri izinsiz yediği için 20 öğrenciyi kasap genç ile belletmen darp etti. Amasya Valiliği, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

20 öğrenciye pide dayağı! Valilik soruşturma başlattı
20 öğrenciye pide dayağı! Valilik soruşturma başlattı
GİRİŞ 25.08.2023 22:06 GÜNCELLEME 25.08.2023 22:06
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Olay, geçen Salı günü akşamı Büyükağa Kur’an Kursu'nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, binaya akşam saatlerinden sonra dışarıdan pide getirildi. Öğrenciler pidelerden yedi.



Binaya getirilen adaklık hayvanları kestiği ve kurumda resmi görevi bulunmadığı öğrenilen Berkay N. (21) iddiaya göre 20 öğrenciyi yemekhanede toplayarak 'pideleri idareden izinsiz yedikleri' gerekçesiyle sopayla darp etmeye başladı. Darp olayına kursta belletmen olarak görev yapan Tarık D. (21) de katıldı. Ertesi sabah kurstan bir öğrenci hastaneye gitti. Vücudundaki morlukları gören doktor durumu polise bildirdi. Kurs yöneticileriyle iletişime geçen polis, 24 saat kayıt yapan güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Darp olayının görülmesi üzerine Berkay N. gözaltına alındı. Yaptıklarından pişman olduğu öğrenilen Berkay N. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belletmen Tarık D.’nin ise kurstaki görevine son verildiği öğrenildi.

Valilik soruşturma başlattı

Konuyla ilgili Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz merkez Büyükağa Kur’an Kursu'nda yatılı kalan öğrencilerimizin darp edilmesi olayı ile ilgili olarak sorumlular hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, konu valiliğimizce titizlikle takip edilmektedir” denildi.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • Gulce gaşs 7 ay önce Şikayet Et
    Eskiden beri bu zulüm kuran kurslarında var bu zalimlerin yüzünden bende yarım bırakmıştım kursu maalesef onların yüzünden Arapça kuran okumak hayal oldu Allah kahreden böyle cahil cihadalari
    Cevapla
  • Bekir 7 ay önce Şikayet Et
    Vatansevever dostum!!! Sen lise ve ömiversitelerde yapılan fuhuş,gasp,madde kullanımı,darp,taciz haberlerini görmüyon sanırım. Yada gördüğünde aynnı tepkiyi yani okullar kapstılsın diyormusun?bir örnek o.d.t.ü önivsitesinde kız eerkek karışık ve açık tuvalet yaptılar.mesela bir ilkolda lgbt bayrağı altında çekilen yavrucakların o tuhaf giyimli foto vs daha neler var oralar kapatılsınmı?
    Cevapla
  • Erbil 7 ay önce Şikayet Et
    Hırsızliga ceza verilmeli ancak döverek değil.
    Cevapla
  • Serkan Akçetin 7 ay önce Şikayet Et
    Allah yolunda kuran öğrenmek için gelen talebe dovulurmu acikmistir yada canı çekmiştir ne bu eziyet ilim öğreniyor bu çocuklar
    Cevapla
  • Ts61 8 ay önce Şikayet Et
    Onlara Fırınlar feda olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı