CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Karaca'nın Türk bayraklı reklamları toplatıldı

Göreve geldiği günden bu yana adı skandallarla anılan CHP'li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu seferde Türk Bayrağı üzerine adını yazdırarak, bayrakları belediye görevlilerine şehrin farklı noktalarına astırdı.

GİRİŞ 27.08.2023 14:23 GÜNCELLEME 27.08.2023 14:24
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

2019 yılında göreve geldiği günden bu yana, adı farklı skandallarla ülke gündemine düşen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bu kez de sıradan bir vatandaşın bile yapmayacağı hatayı yaptı.

Türk Bayrağı Kanununa göre, ay yıldızlı bayrağımızın üzerine herhangi bir görsel veya yazı yazılması yasak olmasına rağmen Fethiye’nin çeşitli noktalarına şanlı bayrağımızın üzerine ad, soyad, ünvan ve Fethiye Belediyesinin logosunu bastırarak şehrin farklı noktalarına astırdı. Bunu gören vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN KINAMA

Başkan Alim Karaca'nın bu yakışıksız davranışının ardından, vatandaşlar gibi Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Teke de tepkisini gösterdi.

Başkan Teke konu hakkında yaptığı açıklamasında; "Türk Bayrağımız! Bağımsızlığımızın Nişanesidir! Şehitlerimizin Aziz kanlarıyla sulanan namusumuzdur. Hiç bir kurum ve kuruluşun reklam aracı değildir. Şanlı Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlığın sorumlusu kim ise derhal Bayrak Kanunu’na muhalefetten adli işlem yapılması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

İŞLEM BAŞLATILDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, üzerinde belediye başkanının adı ile belediye logosunun yer aldığı Türk bayraklarının tasarlanıp, reklam panolarına asılmasına ilişkin adli ve idari işlem başlatıldı.

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede ana caddelerdeki elektrik direklerinde bulunan reklam panolarına bayrak üzerinde belediye başkanının adı ile Fethiye Belediyesi logosunun yer aldığı görsellerin asıldığının tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Kamuoyunda da infiale neden olan ve tepki çeken söz konusu görseller, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu'na aykırılık teşkil ettiğinden toplatılmış ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: İHA, AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 89
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Bayrak üzerinde hickimse kendi istek ve arzusuna göre değişimde bulunamaz . Şehit kanlarıyla yadigar olan Aziz milletimin devletinin sembolü olan bayrak asli hali neyse o şekilde kalmalıdır. Derhal toplatilmasi zaruridir .
    Cevapla
  • Özden Topsakal 7 ay önce Şikayet Et
    Yapılan yanlış,Ancak milli duygularla bu olayı eleştirenlerin Andımız kaldırıldığında ,çeşitli kurumların başındaki T.C ibaresi kalktığında yada Süleyman Şah Türbesinin bir gecede taşınması ve hala yerine konulmamasına ne derler acaba.
    Cevapla
  • Ilker 7 ay önce Şikayet Et
    Yani hassasiyetini anlıyorum ama bu başka bir konu Fethiyeli olarak hiç memnun değilim AKP li de değilim ama CHP den de fazlasını bekliyor insan ama yok.
    Cevapla
  • Feryal 7 ay önce Şikayet Et
    yaptığı sadece bu değil. Belcekız plajı, günlüklü koyu ve diğerleri. Tek tek ele geçirilmiş özelleştirilmiş. İnlice halk plajı mahvolmuş. Artık geç olmadan müdahale edilse , bu güzellikler kaybolmasa.
    Cevapla
  • Murat 7 ay önce Şikayet Et
    Belediye konu ile ilgili resmi açıklama yaptı. Bir bakmanızı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • Aziz 7 ay önce Şikayet Et
    Din Allah diyerek pis işler yapsaydı böle tepki cekmezdi
    Cevapla
  • Filiz demir 7 ay önce Şikayet Et
    Çalsa yalan konuşsa bu tepkilere maruz kalmaz tı hayret devlet elden gidiyor kimsenin sesi çıkmıyor. Pessss
    Cevapla
  • Vatan sevdalısı 7 ay önce Şikayet Et
    Din ve allahi karistirmaniza gerek yok siz önce dinimize saygılı olmayı öğrenin sonra burda dinallah pis deyin rabbim bir tokat atar allahın dinin ne ölçünün farkına verilsin birde bayrak hepimizin sapla samanı karıştırma olurmu güzel kardeşim
    Cevapla
  • Vatansever biri 7 ay önce Şikayet Et
    Ey Aciz kardeşim, elmalarla armutları karistirma. Bayrak hepimizin. Din ile ilgili bir problemin mı var bu ülkede klişe de var havra da. Hepsine saygımız var. Din adına pis işler yapanları da sen bul eleştir biz de alkışlayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi