Diyanet İşleri Başkanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile dini öğrenim şartı esas alınan unvanların atanmasına yönelik yönetmelik değişti.

Diyanet İşleri Başkanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti
Diyanet İşleri Başkanlığının Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişti
GİRİŞ 13.09.2023 21:45 GÜNCELLEME 13.09.2023 21:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin 5'inci maddesinin (b) bendinde "Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlar bakımından, itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygun olduğu şeklinde ortak bir nitelik taşımak" şeklinde değişiklik yapıldı.

Aynı yönetmeliğin 6'ncı maddesinde yer alan "üç yıl görev yapmış" ibaresi "en az beş yıl görev yapmış" olarak değiştirildi.

En az üç yılı eğitim görevlisi unvanında olmak kaydıyla, vaiz, dengi veya üstü sayılan görevler için, toplam on yıl veya ilahiyat fakültelerinde öğretim üyesi olarak en az on yıl görev yapma şartı getirildi.

Başkanlık bünyesinde eğitim görevlisi olarak atanabilmek için en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olup dini yüksek ihtisas merkezinde eğitimini tamamlamak veya ilahiyat alanında doktora yapmak gerekecek.

Dini musiki, kıraat gibi özel yetenek gerektiren alanlardaki alımlarda en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olma şartı getirilirken, eğitim görevlisi kadrolarının yüzde 10'una kadar yapılacak dini yükseköğrenim dışındaki alımlarda ise lisans mezunu olup yüksek lisans çalışmasının tamamlanması istenecek.

Dini ihtisas merkezi müdürü olarak atanabilmek için, en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, en az üç yılı eğitim görevlisi unvanında olmak kaydıyla Başkanlıkta vaiz, dengi veya üstü sayılan görevlerde toplam yedi yıl veya ilahiyat fakültelerinde öğretim üyesi olarak en az yedi yıl görev yapmak, ihtisas kursu belgesine sahip olmak ve ilahiyat alanında yüksek lisans veya doktora yapmak gerekecek.

Kur'an eğitim merkezi müdürü olarak atanabilmek için ise en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, en az üç yıl Kur'an kursu öğreticisi unvanında olmak kaydıyla Başkanlıkta sekiz yıl görev yapmış olmak, hafız olmak, pedagojik formasyon belgesine sahip olmak şartları aranacak.

Diyanet Akademisi müdür yardımcısı olarak atanabilmek için en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak ve Diyanet Akademisinde eğitim görevlisi olma maddeleri eklendi.

Aynı yönetmeliğin 12'nci maddesindeki "tashih-i huruf" ibaresinden sonra gelecek şekilde "hüsn-i tilavet" ibaresi ilave edildi.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    İmamlar camilerde çakılı kalıyorlar neredeyse aynı camide görev yaparak emekli oluyorlar.Ben mecburmuyum yetersiz doğru dürüst ezberi olmayan bir imamın arkasında namaz kılmaya .Diyanet bu işe bir el atmalı 3 senedemi olur 5 senedemi olur imamların görev yerleri değiştirilmesi lazım.
    Cevapla
  • KARADERELİ 7 ay önce Şikayet Et
    Nerede ise bütün imamlık dönemini bir camide geçirenlere bir çare bulunmalı. Uzun süre aynı yerde görev yapan imamlar yer değiştirmeli.
    Cevapla
  • Bi Haber 7 ay önce Şikayet Et
    Bizim Orada bir hoca var 20 yılı geçti hala aynı yerde topluma ve mahallemize hiç bir faydasıda yok
    Cevapla
  • ali 7 ay önce Şikayet Et
    Törede ne Allahın Kitabı var..
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Şu kur,an kurslarına bir el atın o kadar fuzuli öğrencisiz kurslar var ki 2 tane 3 tane ogrebcj ile devam eden kurslar var bir de bu ogreticilere ek ders ödeniyor kursu kapatın ogretciyi müftülük emrinde başka kursa yada müftülük hizmetlerinde gordvlendirin
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Diyanet işini daha güzel yapması lazım hocam hocam demeyle bir yere varılmıyor istanbul da kalabalık bir caminin imamı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı