Cumhuriyet’ten ‘Ali Erbaş’ yalanı! Gerçeklere Haber7 ulaştı

Cumhuriyet gazetesinin ortaya attığı 'Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın görevinden ayrılacağı' iddiası yalan çıktı. Diyanet'teki üst düzey atamaların ise Ali Erbaş'ın bilgisi ve isteği yönünde yapıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten ‘Ali Erbaş’ yalanı! Gerçeklere Haber7 ulaştı
Cumhuriyet’ten ‘Ali Erbaş’ yalanı! Gerçeklere Haber7 ulaştı
GİRİŞ 27.09.2023 22:00 GÜNCELLEME 28.09.2023 11:21
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet gazetesinde çıkan “Ali Erbaş’ın görevden affını isteyecek” başlıklı haberin gerçek dışı olduğu öğrenildi.

ALİ ERBAŞ’IN GÖREVDEN AYRILMASI GERÇEK DIŞI

Haber7’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın görevinden ayrılmasının söz konusu olmadığı öğrenildi.

Haberde iddia edildiği üzere Diyanet’te herhangi bir ‘karışıklığın’ olmadığı belirtilirken Ali Erbaş’ın görevine devam edeceği vurgulandı.

ÜST DÜZEY ATAMALAR ERBAŞ’IN İSTEĞİYLE YAPILIYOR

Söz konusu haberde, Başkan Ali Erbaş’ın atamalarda etkisinin olmadığı öne sürüldü. Ancak üst düzey atamaların Ali Erbaş’ın bilgisi ve isteği doğrultusunda yapıldığı öğrenildi.

TOPLANTININ ERTELENME NEDENİ BOSNA’DAKİ PROGRAMIN ÇAKIŞMASI

8 Ekim’de yapılması planlanan il müftüleri toplantısının ertelenmesinin nedeninin ise Bosna Hersek’teki bir programla çakışması olduğu aktarıldı. İki programın aynı tarihe gelmesi nedeniyle il müftüleri toplantısının ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

___________

DİYANET’TEN ‘YOLSUZLUK’ İFTİRASINA CEVAP!

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, ortaya atılan ‘yolsuzluk’ iftirasına yönelik basın açıklaması yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2018'deki hac kayıtlarıyla ilgili alınan şikayetler hakkında yapılan tahkikat sonucunda bazı acentelerle alakalı adli makamlara suç duyurusunda bulunulduğunu, adli makamlar tarafından suça karışan kişiler hakkında adli sürecin devam ettiğini bildirdi. Yapılan açıklamada "Konu, büyük bir çarpıtma ile 'Diyanet'te hicaz yolsuzluğu' şeklinde sunulmuştur. Halbuki tam aksine, söz konusu usulsüzlüğü ortaya çıkaran ve yargıya intikal ettiren Diyanet İşleri Başkanlığımızdır" ifadeleri kullanıldı.

YOLSUZLUĞU ORTAYA DİYANET ÇIKARDI VE YARGIYA İNTİKAL ETTİRDİ

Diyanetten yapılan açıklamada, "Diyanet'te hicaz yolsuzluğu" başlığıyla bir televizyonda yer alan haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, söz konusu usulsüzlüğün Başkanlıkça ortaya çıkarıldığı ve yargıya intikal ettirildiği belirtildi.

Açıklamada, daha güvenli hizmet sunabilmek amacıyla, hac ön müracaatı, kayıt güncelleme, kura sonuçları, organizasyon tercihi, kesin kayıt işlemleri, kafile uçuş bilgileri gibi hac kayıt sürecine ilişkin iş ve işlemlerin 2019 yılından itibaren e-Devlet üzerinden yapıldığı hatırlatıldı.

HALK TV OLAYI ÇARPITTI

Hac kuralarının da noter gözetiminde gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2018 yılındaki hac kayıtlarıyla alakalı Başkanlığımıza ulaşan şikayetler hakkında Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımız müfettişlerince tahkikat yapılmıştır. Tahkikat sonucunda bazı acentelerle alakalı adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur. Adli makamlar tarafından suça karışan şahıslar hakkında adli süreç devam etmektedir. Konu bu kadar açık olmasına rağmen Halk TV isimli medya kuruluşunda art niyetli hareket edilerek ve büyük bir çarpıtma ile 'Diyanet'te hicaz yolsuzluğu' şeklinde sunulmuştur. Halbuki tam aksine, söz konusu usulsüzlüğü ortaya çıkaran ve yargıya intikal ettiren Diyanet İşleri Başkanlığımızdır. Başkanlığımız, başlatılan adli süreci takip etmektedir."

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 42
  • Toprak Deliorman 7 ay önce Şikayet Et
    kefere sürüsü saldıracak tabi görevleri bu
    Cevapla
  • Bakan Bey 7 ay önce Şikayet Et
    Diyanete göre Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programı kapsamında uygulanan yeterlik sınavında 100 tam not üzerinden 50 puan şartının, YÖK tarafından 75'e çıkarılmasının Teknik Öğretmenleri mağdur edecek üzücü bir adımdır.
    Cevapla
  • Ülkem 7 ay önce Şikayet Et
    Sayın diyanet reisim allah rızası için hac fiyatlarını düşürün hac kazanç kapısı değil zaten maddi zor bir ibadet sizde iyice zorlaştırıyorsunuz yapmayın etmeyin kolaylaştırın allah aşkına yoksa bu vebalden kurtulamazsınız.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ikdidara gelirseniz Yunanistan'dan papaz getirirsiniz artık diyanetin başina.sonrada açıklama yapar kemal yoğunluğumdan inceleyemedim.Allah sizden bizi korusun
    Cevapla
  • öneri 7 ay önce Şikayet Et
    kendilerini türkiyenin efendisi sanan dönme mason gazetesini kapatın gitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!