Yüksek kâr vaadiyle 27 kişiyi dolandırdı! 81 yıl hapse mahkum oldu

Aydın'da kripto para borsasında yüksek kar vadederek 27 kişiyi dolandırdığı öne sürülen kadına 81 yıl hapis cezası verildi, kocası ise beraat etti. Sanık hakkında ayrıca 394 bin 200 lira da para cezası verildi.

Yüksek kâr vaadiyle 27 kişiyi dolandırdı! 81 yıl hapse mahkum oldu
Yüksek kâr vaadiyle 27 kişiyi dolandırdı! 81 yıl hapse mahkum oldu
GİRİŞ 03.10.2023 18:25 GÜNCELLEME 03.10.2023 18:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya taraf avukatları ve bazı müştekiler katıldı.

Tutuksuz yargılanan S.G.Y. ile eşi O.Y. duruşmaya SEGBİS'le bağlandı.

Duruşmada son sözleri sorulan S.G.Y, suç işleme kaydıyla hareket etmediğini, herkesin her şeyin farkında olduğunu öne sürerek beraatın talep etti.

O.Y. de suçsuz olduğunu belirterek beraatını istedi.

Mahkeme, S.G.Y'ye birden fazla kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 81 yıl hapis cezası vererek tutuklanmasına hükmetti. Sanık hakkında ayrıca 394 bin 200 lira da para cezası verildi.

O.Y. ise hakkındaki suçlamalardan beraat etti.

PİYASADAN YAKLAŞIK 3 MİLYON LİRA TOPLAMIŞLAR

Aydın'da, aralarında akademisyen ve doktorların da olduğu 27 kişi, kripto para borsasında yüksek kar vadederek kendilerini dolandırdığını öne sürdükleri S.G.Y'den şikayetçi olmuştu. S.G.Y, düzenlenen operasyonda 8 Kasım 2019'da Bursa'da yakalanmıştı. Tutuklanan S.G.Y, daha sonra serbest bırakılmıştı.

Savcılık, S.G.Y'nin kocası O.Y'nin de ifadesine başvurmuştu. Şüphelilerin piyasadan yaklaşık 3 milyon lira topladığı öne sürülmüştü.

Şüphelilerin hileli davranışlarla müştekileri aldatıp menfaat temin ederek dolandırıcılık suçunu işlediklerinin sabit olduğu savunulan iddianamede, her 2 şüpheli için de ayrı ayrı 27 kez, 1'er yıldan 5 yıla kadar olmak üzere toplam 135'er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • zafer gülten , 6 ay önce Şikayet Et
    Misyon Kredi diye sözde kredi notu sıfır kişilere ,kredi alabileceğini söylerek beni 300 tl dolandırdı,şirket üstelik vergisini veren işi kanuna bağlamış bir şirket,tuzağına düşürdüğü kişilerden fazla parada almıyor savcılığa gitmesinler diye,300-500 gibi alıyor,sonra kredi başvurunuza onay alamadık deyiveriyor, kanıpda para kaptırmayın böyle yerlere.
    Cevapla
  • medo 6 ay önce Şikayet Et
    Tamahkar zenginin parası dolandırılınca 81 yıl ceza. Peki biz polisiz savcıyız diye, garibanın parasını dolandıranlar adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkıyor. Üç kuruş fazla kar edeceğiz diye gıda da olmadık üç kağıt yapanlar, vatandaşa Eşek eti yedirenler ne olacak. Onlara ceza vermek için olmayan kanun, iş zengine gelince nasılda birden ortaya çıkıveriyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu