Bakan Tekin, Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı ile buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Avrupa Şampiyonu olan Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı teknik heyeti ve futbolcularını bakanlıkta ağırladı.

GİRİŞ 03.10.2023 21:26 GÜNCELLEME 03.10.2023 21:38

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İtalya'daki Avrupa Şampiyonası'nın final maçında Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaşan Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı teknik heyeti ve futbolcularını Bakanlıkta ağırladı.

Öğretmenler Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kabulde, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve beraberindeki sporcularla görüşen Bakan Tekin, başarılarından dolayı Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı oyuncularını tebrik etti.

"BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATAN ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI KUTLUYORUM"

Sporcularla sohbet eden Bakan Tekin, Türkiye’nin, sporun birçok dalında büyük başarılar kaydettiğini belirterek, "Avrupa şampiyonluğu gibi büyük bir başarıya imza atan özel çocuklarımızı, bu başarılarından dolayı kutluyorum. Bu özel çocuklarımız, uluslararası bir organizasyonda milli marşımızı okutup bayrağımızı dalgalandırdılar. Biz de Bakanlık olarak onların daha büyük başarılar elde etmelerini sağlamak için her türlü imkânımızı seferber edeceğiz. Bu gururu bize yaşattıkları için Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu yöneticilerine, teknik heyete, gençlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah yollarını, bahtlarını açık etsin." değerlendirmesinde bulundu.

Aynı zamanda MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda eğitim alan Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı oyuncuları da elde ettikleri başarıları anlatarak bundan sonraki hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu kaydettiler.

Kabulde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar da hazır bulundu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak