Göç İdaresi Başkanı açıkladı: İşte Türkiye'deki yabancı sayısı!

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Türkiye'de yasal olarak kalan yabancı sayısının 4 milyon 741 bin 115 olduğunu açıkladı. Toros, 3 milyon 279 bin 152 Suriyelinin de geçici korunma altında olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 05.10.2023 15:12 GÜNCELLEME 05.10.2023 15:39
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Göç ve düzensiz göçmenler konusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine geliyor. Toros, "28 Eylül 2023 tarihi itibariyle; Ülkemizde yasal kalıcı olan 4 milyon 741 bin 115 yabancı bulunmaktadır." dedi.

"YÜZDE 70'İ GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ SURİYELİLER"

Ülkemizde yasal kalıcı olan 4 milyon 741 bin 115 yabancının çoğunluğunun Suriyeli olduğunu belirten Toros, "Bunların yaklaşık yüzde 70'inin geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler oluşturmakta olup hali hazırda 3 milyon 279 bin 152 Suriyeli geçici korunma altındadır." dedi.

AĞUSTOS AYINDA 32 MİLYON YABANCI YASAL GİRİŞ YAPTI

Toros açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ülkemize öğrenim, turizm, çalışma, yatırım, ticaret gibi amaçlarla gelmiş 1 milyon 174 bin 13 yabancı ise ikamet veya çalışma izni ile kalmaktadır. Ülkemizde uluslararası koruma kapsamında 287 bin 950 yabancı bulunmaktadır. 2023 yılı Ağustos ayı itibariyle 32 milyon 525 bin 92 yabancı ülkemize yasal olarak giriş yapmıştır."

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 28
  • Snr 6 ay önce Şikayet Et
    Yalanın vergisimi var sanki salla en az Türkiye’de 15 milyon göçmen var
    Cevapla
  • Alper 6 ay önce Şikayet Et
    Bu ülke sığınmacılara kurulmadı, bedavaya bulunmadi her karış toprağı şehitlerimizin ecdadımızın kanıyla sulandı gün gelip mülteci adı altinda neydigi belirsiz milyonlar sahiplensin diye bize emanet edilmedi .Bu bur işgal planıdır Türk milleti uykudadır.
    Cevapla
  • Lütfi 6 ay önce Şikayet Et
    Sen gitde Çanakkale'de yatan sehitlere bir bak orada yatanların memleketi humus Şam bagdat rakka diye yazıyor ben hiç gormedim ne yahudi ne rum nede Ukraynalı tabii onlar çağdaş ülkelerden gelen sizden olanlar.
    Cevapla
  • Osman 6 ay önce Şikayet Et
    Sana ne ya v senin bu ülke
    Cevapla
  • Bilgin 6 ay önce Şikayet Et
    3 ay önce göç idaresinin bir bildirimi vardı,sığınmacı,mülteci vs sayısı türk nüfusunun%20sine yaklaştığı için geçicı olarak işlemlere ara verecegız diye bir bildirge yayinlanmiştı.bu %20 lik dilime göre 16-18milyon yabanciya denk geliyor.peki simdiki sayı neyin nesi 10 milyon ülkelerine mi geri döndü,yada milletin aklıyla tekrar oyun mu oynuyorlar.
    Cevapla
  • Cafer 6 ay önce Şikayet Et
    Siain dediğiniz İstanbul'da bazı mahallelerde yabancı yoğunluğunu kasd ediyor olmasın böyle bir haber var
    Cevapla
  • Cafer 6 ay önce Şikayet Et
    İnternet de aradım bulamadım dediğinizi sizde bir arayın bakalım bulabilir misiniz
    Cevapla
  • Mülayim SERT 6 ay önce Şikayet Et
    Son 2 aydır her ülkeye her gün en az 1.000 mülteci iade ediliyor. 27 ülkeye her gün mülteci gönderiyoruz. Senin dünyadan haberin yok dostum.
    Cevapla
  • Halep marburg 6 ay önce Şikayet Et
    Siz bu ülkede mülteci olmadınızmi
    Cevapla
  • Rıza 6 ay önce Şikayet Et
    Her ülkede avrupasinda amerikasinda dahi gocmenler var yabancilar var bu abartılacak bisey değil biz turklerde başka ülkelere göç ediyoruz o ülkeler ulke degilmi ne avrupaya gidiyoruz veya geçmişte uraka arabistana libyaya çalışmaya gidiyorduk her kes insandır herkes daha güzel bir hayat için hicret eder doğaldır yabancı düşmanlığı sadece muslumanlara yapılıyor kafirlere değil
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Suriyelileri anladık Afgan, Pakistan ve diğerlerinin ne işi var heryer onlarla dolu yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'