Türker Ertürk'ün 'İncirlik' iddiası boşa çıktı! Algı operasyonlarının arkasındaki gerçek

Halk TV'de konuşan emekli Tümamiral Türker Ertürk, ‘Türkiye’nin İHA’sını düşüren ABD F-16’sının İncirlik'ten kalktığını’ öne sürdü. Uzman isimler ise ABD'nin Suriye operasyonlarını Ürdün ve Körfez ülkelerinden yürüttüğünü belirtti.

GİRİŞ 07.10.2023 18:11 GÜNCELLEME 08.10.2023 15:11
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Barış Pınarı Harekâtı sırasında “Suriye’de DAEŞ olacağına laiklik yapısı olan PYD olsun daha iyi” şeklindeki skandal ifadeleriyle tepki çeken CHP üyesi emekli Tuğamiral Türker Ertürk, bu kez yeni bir iddia ortaya attı.

Halk TV canlı yayınında konuşan CHP'li Türker Ertürk, Türkiye’nin İHA’sını düşüren ABD F-16’sının Adana’da bulunan İncirlik Hava Üssü’nden kalktığını’ öne sürdü.

Söz konusu iddiayı Haber7 olarak uzman isimlere sorduk.

PEKİN: BÖYLE BİR BİLGİYİ ALMAK ZOR

Ertürk’ün iddialarına yönelik açıklamada bulunan Genelkurmay İstihbarat Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, böyle bir bilgiye ulaşmanın zor olduğunu kaydetti. Pekin, “Bu bilgiyi nereden aldı bilmiyorum. ABD uçaklarını farklı yerlerden kaldırıyor. İncirlik’ten kalktı mı kalkmadı mı bunu bilmek çok zor.” dedi.

İNCİRLİK’TEN KALKTIĞINI SANMIYORUM

Hava sahasının kontrolü için radar gibi gerekli araçların da bölgeye getirildiğini kaydeden Pekin, “Suriye operasyonları için ABD’nin uçakları genelde Körfez ülkelerinden kalkar. Onlar da o bölgelerde görev yapıyor. F-16’nın İncirlik’ten kalktığını sanmıyorum.” diye konuştu.

'CHP'nin paşası' sanki elin maşası… Türker Ertürk'ten Türk SİHA'larına bir iftira daha!'CHP'nin paşası' sanki elin maşası… Türker Ertürk'ten Türk SİHA'larına bir iftira daha!

CAŞIN: BURADA KURULAN BİR TUZAK VAR

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Haber7’ye yaptığı açıklamada bu iddianın arkasında bir tuzak olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'YE F-16'LARIN VERİLMESİNİ ENGELLEME ÇABASI

Bu iddiaları PKK’nın kullandığını vurgulayan Prof. Dr. Caşın, “Buradaki oynanan tuzak şu; Türkiye'yi Amerika'yı karşı karşıya getirmek ve teslim edilecek F-16’ların Türkiye’ye verilmemesini sağlamak. Amaçlardan bir tanesi bu.” dedi.

ÇATLAK SESLERİ DİKKATE ALMAYIN

Caşın, kullanılan argümanların yanlış olduğunu kaydederek “Çatlak sesleri dikkate almayın.” dedi.

Türk ordusu, Türk milletiyle iftihar ediyor. Ama Türk ordusunun ekmeğini yiyip de böyle yapanlar utansın.” ifadelerini kullan Caşın, “Amerika'nın Doğu Akdeniz’de uçak gemisi var. Ürdün dahil Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, hepsinde üsleri var. İstediği yerden, istediği anda harekât yapabilecek kapasitede.” ifadelerinde bulundu.

SİHA'ları hedef alması tepki çekti! İşte Türker Ertürk'ün kabarık siciliSİHA'ları hedef alması tepki çekti! İşte Türker Ertürk'ün kabarık sicili

ALGI OPERASYONLARI YAPILIYOR

Harekat ile ilgili algı operasyonları yapıldığını belirten Caşın, “Bu tür karşı propaganda ve algı operasyonları, batı medyasından servis ediliyor. Ve PKK'lılar gördüğünüz gibi İngiltere, Almanya başta olmak üzere Avrupa devletlerinde ‘Türkiye Kürtleri öldürüyor’ diye ellerinde pankartlarla gene aynı Barış Harekatı’nda olduğu gibi aleyhine propagandaya başladı.” diye konuştu.

BU ACINACAK BİR DURUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sessizliğine tepki gösteren Caşın, şunları söyledi:

“Aslında üzücü olan o şahıs değil Kılıçdaroğlu'nun hiçbir açıklama yapmaması. Yani bir defa yüce Meclis’ten Anayasa’nın 90. maddesine göre alınmış bir izin var. Nedir o? Terörü yerinde vurmak ve terörün kaynaklarını kurutmak. Bu yapılan harekat iç hukuk açısından bir meşru müdafaa harekatı olduğu gibi aynı zamanda devletler hukuku açısından da meşrudur. Maalesef Türkiye'nin en önemli muhalefet partisi olan CHP'den bir tek açıklama yok. Bu çok acınacak bir durum.”

CHP'li Emekli Amiral Türker Ertürk'ten skandal tehdit: Değişecek! Ama acılı ama acısız...CHP'li Emekli Amiral Türker Ertürk'ten skandal tehdit: Değişecek! Ama acılı ama acısız...

ABD, TÜRKİYE’Yİ KARARLILIĞINDAN VAZGEÇİREMEDİ

Harekatla ilgili genel bir değerlendirme de yapan Caşın, terör örgütünün ağır darbe aldığını söyledi.

Amerika'nın karşı koyması Türkiye'yi kararlılığından vazgeçirmemiştir.” diyen Caşın, şu ifadelerde bulundu:

"Türkiye Akdeniz’den İran’a kadar çok geniş bir coğrafyada Türk Silahlı Kuvvetleri, hava ve kara birlikleriyle 5 gündür harekat yapıyor. Bu dünyada çok az devletin yapabileceği bir harekat. Harekat çok başarılı bir şekilde amacına ulaşmıştır."

TERÖR ÖRGÜTÜ, 5 YIL KENDİSİNİ TOPARLAYAMAYACAK HALE GELDİ

Caşın, “Örgüt şu anda en az 5 sene kendini toparlayamayacak hale gelmiştir ve operasyonlar daha devam edecek.” ifadesinde bulunarak şunları söyledi:

"Moral motivasyon üstünlüğü Türk ordusundadır. Ancak esas önemli olan şey şu. Bölgede Deyrizor dahil olmak üzere Irak'ta Erbil bölgesinde de Kürtler de Türkmenler de orada yaşayan yerel halk da PKK'dan artık bıktığı için Türkiye’ye destek artmıştır."

IRAK CEPHESİNDE BÜYÜK BAŞARI

Türkiye'nin yapılan başarılı harekatlarda diplomatik olarak da meyvesini aldığını kaydeden Caşın, "Diplomatik olarak Irak Savunma Bakanı'nın Türkiye'ye gelmesi ve Türkiye'yi destekleyeceğini ifade etmesi, Irak cephesinde de Türkiye'nin çok büyük bir başarı elde ettiğini gösteriyor." diye konuştu.

EMPERYALİSTLERİN KOLUNU KIRDIK

Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa'nın sözünü hatırlatan Prof. Dr. Caşın, şu ifadelerde bulundu:

"Allah ordumuza zeval vermesin. Türkiye'nin terörle tehdit edilemeyeceği, terör örgütlerini Türkiye'ye gönderen emperyalistlerin kolunu kırdık. Sokullu Mehmet Paşa’nın dediği gibi onlar bizim sakalımızı kesti, biz onların kolunu kestik, kesmeye devam edeceğiz."

AKLI OLAN TÜRK ASKERİNİ KARŞISINA ALMAZ

Biz amacımıza ulaştık. Daha da ulaşıyoruz. Aklı olan Türk askerini karşısına almaz.” ifadesinde bulunan Caşın, "Dünyada 7-24 havada harekat yapabilecek 5 pilot var. Onlardan biri Türk pilotlarıdır. Havada yakıt ikmali yapıyor. Bir de ve üstelik attığımız mühimmat da yerli ve milli. Bu nereden nereye geldiğimizi gösteriyor." dedi.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 93
  • misafir 6 ay önce Şikayet Et
    onu bunu bilmem,sihamizi vuran ucak düsürülmeliydi,hani en gelismis s 400 ler almistik,ne ise yariyorlar.hangi depoda cürüyorlar.
    Cevapla
  • Komşu 6 ay önce Şikayet Et
    İsmini incelersek kripto ermeni olma ihtimali çok yüksek
    Cevapla
  • Erkan 6 ay önce Şikayet Et
    İc temizlik sart olmazsa olmazimiz oldu Sebataycilar ecnebiler ya idam edilmeli yada surulmeli
    Cevapla
  • Mehmedim 6 ay önce Şikayet Et
    Eleman sözde deniz subayı ve amiral bile olmuş. Adında da Türk kaynıyor. Fakat Türk ordusuna düşman bir tavrı var.. Nereden peydahlanmış bu sakat zihniyet? Yazıklar olsun sözde eski subay sana.! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizden uzak dur, bu millet TSK'daki hainleri 15 Temmuzda eledi. Seni de eler - eleman...!
    Cevapla
  • Hüseyin- 6 ay önce Şikayet Et
    Yahudi oldugunu tespit edemedim ama Suriyede TSK nin isgalci oldugunu unutmadim.Bu ve bu gibi insanlar nasil Türkiyede barinabiliyorlar ? beni ilgilendiren soru budur.Dinimize-Askerimize karsi kini acikda !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...