Akşener'i öfkelendiren soru! Gazeteciyi azarladı

Yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren İYİ Parti'nin Ankara'da CHP eski milletvekili Sinan Aygün'ü aday göstereceği ileri sürüldü. İddialara öfkelenen Akşener'in, soru soran muhabiri azarlaması dikkat çekti.

GİRİŞ 18.10.2023 18:01 GÜNCELLEME 18.10.2023 19:05
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Siyaset dünyasında dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Partili eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AK Partili eski bakan Abdulkadir Aksu ve eski CHP Milletvekili Sinan Aygün ile Ankara’da bir araya geldi. Ziyarette eski MHP’li olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da bulundu. Sinan Aygün'ün Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday yapılacağı öne sürüldü. İYİ Parti iddiaları yalanlarken Akşener'in soru soran muhabiri azarlaması dikkat çekti. Gazetecilerden Akşener'in tavrına sert tepki geldi.  

‘ADAYLIK’ İDDİASI

İYİ Parti’nin CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş’ın karşısına Sinan Aygün’ü çıkaracağı iddia edildi. Akşener’in Aygün’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifinde bulunduğu ancak Aygün’ün bu teklifi kabul etmediği öne sürüldü.

Ancak İYİ Parti kaynakları, buluşmanın gizli olmadığı belirtilirken adaylık teklifinin gündeme gelmediği vurgulandı.

ZORLU’DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının dün Genel Başkan Meral Akşener’in eski CHP Milletvekili Sinan Aygün ile görüşmesine ilişkin sorusunu cevapladı.

İddiaların gerçek dışı olduğunu söyleyen Zorlu, "Böylesine bir vahşet yaşanırken ülkemizin bütün gündeminin bununla meşgul olup, buna odaklanmamız gerekirken, nezaket çerçevesinde geçmiş bir yemeğin böyle bir konu haline getirilmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz. Doğrusu sadece şunu ifade edebilirim; ortaya atılan adaylık ile ilgili iddialar tamamen gerçek dışıdır, altını çizmek isterim. Ankara ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde olgunlaştığı zaman paylaşacağız" diye konuştu.

AKŞENER’DEN BASIN MENSUPLARINA FIRÇA

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısı çıkışında, kendisine Sinan Aygün ile görüşmesini soran muhabiri azarladı. Akşener basın mensubuna yönelik, “Basın mensuplarımızın iznini almadığım için hepinizden özür dilerim. Bundan sonra görüştüğüm herkes için ‘acaba izin veriyor musunuz’ diye soracağım size. Ne kadar büyük saygısızlık” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERDEN AKŞENER’E TEPKİ!

Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Parlamento Muhabirleri Derneği, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kendisine soru soran gazeteciye yönelik sert tavrına tepki gösterdi.

Parlamento Muhabirleri Derneği  “Bir gazetecinin kamuoyuna mal olmuş bir gelişme ile ilgili sorduğu soru karşısında  sergilenen tavrı ve kullanılan ifadeleri Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) olarak kınıyoruz.” ifadesinde bulundu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği ise “Siyasetçilerin görevi gazetecilere had bildirmek değildir! Gazetecilerin soru sormasını, kendi siyasi manevraları uğruna engellemeye çalışan parti liderlerine gazetecilerin kamuoyu adına soru sorduğunu tekrar hatırlatıyoruz. Özgür basın, demokrasinin teminatıdır! Siyasetçilerin, gazetecileri soru sormaktan alıkoymaya çalıştığı her an, demokrasimizin temellerine saldırıdır. Basına yönelik bu tür saygısız tutumlara sessiz kalmayacak, demokrasiyi savunmaya ve basın özgürlüğünü korumaya devam edeceğiz.” tepkisini gösterdi.

SORUYU SORAN MUHABİRDEN AÇIKLAMA

Akşener'e söz konusu soruyu soran muhabir Merve Kılıçoğlu Toprak, yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Toprak, şu ifadelerde bulundu:

"Sayın Genel Başkan Meral Akşener'e 'yaralayıcı, kırıcı, suçlayıcı' hiçbir ifade içermeyen şekilde 'Sinan Aygünle görüşmeniz tartışılıyor, değerlendirmeniz olur mu?' diye sordum. İşim bu, soracağım. Cevap vermeyebilir, geçip gidersiniz. Bu öfke ve tarz kabul edilebilir değil..."

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 62
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Abla gergin
    Cevapla
  • hadi ordan 6 ay önce Şikayet Et
    hepside pensilvanya bağlantılı ..... kişiler. toplantıyı pensilvanyada yapsalardı. çatlak meral hadi ordan.
    Cevapla
  • VRT 6 ay önce Şikayet Et
    Apla biraz sakin ol yav..
    Cevapla
  • Sirius 6 ay önce Şikayet Et
    Allahını seven, bu kadının ülke için ne kadar boş zararlı gereksiz ve konuşma üslubunun ne nadar mide bulandırıcı olduğunu anlasın uzak dursun bu kadından bunun peşinden gidenlere yazık karıştırıcı zerre kalite yok
    Cevapla
  • t.şah 6 ay önce Şikayet Et
    hepiniz aynı şey siniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi