TBMM'de milletvekillerine "sigara yasağı" hatırlatması

Meclis'teki kapalı alanlarda sigara içildiğine dair şikayetler üzerine TBMM İdare Amirliğince milletvekillerine gönderilen yazıyla "sigara yasağı" uyarısında bulunuldu.

TBMM'de milletvekillerine "sigara yasağı" hatırlatması
TBMM'de milletvekillerine "sigara yasağı" hatırlatması
GİRİŞ 31.10.2023 12:27 GÜNCELLEME 31.10.2023 12:27
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Eyyüpoğlu tarafından milletvekillerine "sigara yasağı" konulu yazı gönderildi.

Yazıda, Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun ile kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında tütün ürünlerinin tüketilemeyeceğinin hüküm altına alındığı belirtildi.

"TBMM'de Tütün Ürünlerinin Kullanılması ve Zararlarının Önlenmesine İlişkin Yönetmelik" ile TBMM'ye ait hizmet binalarının, milli sarayların ve sosyal tesislerin kapalı alanları ile araçlarda tütün ürünlerinin kullanılmasının önlenmesine dair işlemlere yönelik usul ve esasların düzenlendiği aktarılan yazıda, şunlar kaydedildi:

"Milletvekillerimizin kanunları ihdas eden makam olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin temsilcileri olarak kanun hükümlerine uyma konusunda oldukça duyarlı ve yürütülen çalışmaları samimiyetle destekledikleri bilinmektedir. Ancak son zamanlarda başta milletvekili çalışma ve danışman odalarının bulunduğu Halkla İlişkiler Binası içerisindeki kapalı alanlar olmak üzere TBMM Yerleşkesi içerisindeki kapalı alanlarda sigara içildiğine dair bizzat milletvekillerimizden ve birçok şahıs tarafından bu durumdan duyulan rahatsızlıklara ilişkin şikayetler geldiğinden belirtilen hükümlerin hatırlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur."

Yazıda, bu konuda hassasiyet gösterilmesi istendi.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 4
  • Durmuş 5 ay önce Şikayet Et
    kanun yapıcılar kanuna kendileri uymuyor ne diyelimki.
    Cevapla
  • Bir Bilen 5 ay önce Şikayet Et
    Bu sığırlardan ne vekil olur ne millet. Sonradan görme çoğu
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Peki bu millet vekili nerde sigara içeçek
    Cevapla
  • fakirullah 5 ay önce Şikayet Et
    milletin vekilinin dokunulmazlığı var millete geçerli o sigara yasağı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı